Autor Cultura
21 febrer 2015 a 15:30

L’arquitecte Xavier Rius Orpinell ha estat el guanyador de la Beca Ciutat de Vic

0 Flares 0 Flares ×

Va presentar el projecte “UMIL – Vic a l’abast de la mà

Beca Ciutat de Vic // Imatge cedida per l'Ajuntament de Vic

Beca Ciutat de Vic // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

Dijous al vespre es va atorgar la Beca Ciutat de Vic, valorada en 6.000 euros i que es concedeix bianualment.

Aquesta vegada va recaure en el projecte “UMIL – Vic a l’abast de la mà”, de l’arquitecte Xavier Rius i Orpinell.

El projecte guanyador, que va ser escollit d’entre els 12 projectes presentats i va ser triat per unanimitat d’entre els dos finalistes, consisteix en l’elaboració, a través de la impressió digital 3D, de la maqueta de la ciutat de Vic, a partir d’una impressora digital de fabricació pròpia.

El jurat de la Beca, que estava format pels membres del Consell de Cultura de Vic, en va valorar molt positivament la presentació, acurada i fonamentada, l’aspecte pedagògic que se’n podrà obtenir del resultat final així com el fet que esdevingui un element útil en la coneixença de la ciutat.

D’altra banda el jurat va valorar també la continuïtat del projecte, que es podrà actualitzar a mida que la ciutat es vagi modificant i el fet de la utilització d’una tècnica tant nova com ho és la impressió 3D.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×