Autor Societat
27 febrer 2015 a 11:00

Vic organitza una bateria d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

6 Flares 6 Flares ×

Se celebra el 8 de març

Fotografia de la presentació de VicDones // Imatge d'arxiu

Fotografia de la presentació de VicDones // Imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Vic, al costat del Consell Comarcal i de VicDones-SIAD Osona, ha preparat xerrades, tallers, conferències, exposicions i, fins i tot, obres de teatre per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el proper 8 de març. Les activitats començaran el dia 5 i s’allargaran durant tot el mes, fins el 31. De fet, durant l’abril també hi ha previstes xerrades i un taller. L’acte central per celebrar el dia es durà a terme el mateix diumenge 8 a l’Ajuntament.

Com cada any, la Sala de la Columna del consistori vigatà acollirà a partir de les sis de la tarda l’acte oficial per commemorar aquesta data. Diverses entitats de la ciutat, com l’Escola de Música, el Conservatori i la Biblioteca Joan Triadú, han col·laborat en la organització de l’esdeveniment, que pivotarà entorn de la lectura musicada de diversos relats i poemes en clau femenina.

A més, enguany VicDones, amb la col·laboració de la seva entitat germana de Manlleu, de l’Ajuntament de Torelló i de la Mancomunitat La Plana, ha decidit donar continuïtat al concurs de cartells, que es va engegar el 2012 i s’ha anat consolidant. En la quarta edició del concurs, es tornarà a buscar el millor cartell –format per qualsevol imatge gràfica- d’Osona que representi el mes de novembre.

Les xerrades i els tallers són les activitats que més es repetiran a partir del 5 de març, quan es posi en marxa la bateria de propostes. El dia 6 es celebrarà la taula rodona Dones i Política, amb la presència de cinc conegudes polítiques catalanes: la republicana Marta Rovira, l’ecosocialista Dolors Camats, la diputada del PSC, Rocío Martínez Sampere, i la convergent Carme Sayós, que forma part del grup parlamentari de CiU al Congrés. L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia a l’Aula Magna de la Universitat de Vic.

Però, a banda d’apostar per a la reflexió i el debat, el programa ofereix propostes musicals i projectes per als més joves. En concret, el VicJove i Fressa han posat en marxa el FEMines Festival, un conjunt de concerts en clau femenina que es repartiran per diversos espais de la ciutat. Per altra banda, AquíSport i l’Escola de la Pau Dones de Casal Claret han organitzat pel dilluns 9 de març un taller per modelar i pintar una nina obert als més petits. L’objectiu és comprovar com n’estem de marcats pels estereotips sexistes i intentar combatre’ls.

Al següent PDF podeu consultar el programa amb totes les activitats:

PROGRAMA 8 DE MARÇ

6 Flares Twitter 5 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 6 Flares ×