Autor Economia
9 març 2015 a 09:00

BStartup concedeix finançament a 528 ‘startups’ en el seu primer any

0 Flares 0 Flares ×

Hi ha destinat 32,4 milions d’euros

Yolanda Pérez, directora de BStartup

Yolanda Pérez, directora de BStartup // Imatge cedida per Banc Sabadell

Banc Sabadell va crear, a finals de l’any 2013, la direcció de negoci BStartup que va concedir, durant el seu primer any d’activitat, el finançament de 528 startups a tot Espanya per un total de 32,4 milions d’euros. BStartup va ser creat amb l’objectiu d’aportar finançament i serveis específics als emprenedors del sector tecnològic.

BStartup va comportar la creació d’una xarxa de 71 sucursals integrades per un personal especialitzat en detectar les oportunitats de negoci generades per les startups tecnològiques, així com un equip d’analistes de risc per avaluar les sol·licituds de crèdit d’aquest tipus d’emprenedors, amb un perfil diferent a les empreses tradicionals.

Per la directora de BStartupYolanda Pérez, “Banc Sabadell es va adonar que per a la banca tradicional era molt difícil avaluar les possibilitats de futur de les noves startups tecnològiques si per a això s’utilitzaven els mateixos procediments que habitualment es fan servir amb les indústries tradicionals. I això finalment s’acabava convertint tant en un problema social, ja que es dificultava la dinamització de l’economia i la creació de llocs de treball, com en un problema per al banc, que deixava escapar la possibilitat de captar algunes de les noves iniciatives empresarials que més creixeran durant l’any vinent”.

BStartup va tenir una gran presència en el World Mobile Congress, ja que és el patrocinador principal del saló 4YFN. El Banc Sabadell  va tenir en aquesta fira un estand en el qual va donar suport i assessorament a tots els emprenedors que busquen finançament per als seus projectes.

El banc haurà d’experimentar durant els pròxims anys com a conseqüència dels canvis tecnològics i de la telefonia mòbil. En aquest sentit, ha impulsat recentment, iniciatives pioneres a tot el món, com convertir-se en el primer banc que ha obert el seu API perquè qualsevol emprenedor li pugui fer arribar propostes d’apps ja tancades i testades per ser posades immediatament en marxa.

Banc Sabadell també té en marxa la iniciativa BStartup 10, mitjançant la qual s’integra, cada any, com a soci estable en deu startups tecnològiques per potenciar el seu desenvolupament i la seva internacionalització. En aquests moments, ja forma part del capital de deu empreses d’aquestes característiques i ha iniciat el procés de selecció per integrar-se en cinc més.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×