Autor Societat
25 març 2015 a 12:00

Demà es dóna el tret de sortida al 32è Torneig de Globus del Mercat del Ram

0 Flares 0 Flares ×

Es farà a la plaça Major

Els globus volant per sobre de la ciutat de Vic en una de les edicions anteriors del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram // Imatge cedida per l’Associació Osona Globus

Els globus volant per sobre de la ciutat de Vic en una de les edicions anteriors del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram // Imatge cedida per l’Associació Osona Globus

El Mercat del Ram 2015 ja comença a escalfar motors. Més de 140 activitats completaran la mostra agrícola i ramadera que se celebra des de fa dècades i una de les que més èxit ha tingut els últims anys és la del Torneig de Globus que omple el cel de la ciutat de colors diferents. El tret de sortida del Mercat es donarà oficialment demà al vespre amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del pagès Pep Alsina. Hores abans, a les vuit del matí, es presentarà oficialment la trenta-dosena edició del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram.

El responsable de l’esdeveniment, Miquel Massallera, presentarà l’acte, que se celebrarà a la plaça Major. Un any més, la impulsora del concurs és l’Associació Osona Globus, tot i que compta amb el suport del Club Català de Globus. Aquesta activitat se celebra a Vic des del 1984 i s’ha acabat convertint en el festival de globus aerostàtics més antic de Catalunya i de l’Estat Espanyol. Al llarg d’aquestes tres dècades, el concurs ha esdevingut un referent internacional i des del 2004 hi participen una gran quantitat d’equips estrangers.

Els globus començaran a volar demà al matí, a partir de les 9. Un dels que s’enlairarà portarà els periodistes que s’hagin acreditat per cobrir la presentació de l’esdeveniment. La resta començaran a prendre part en la competició, que s’allargarà fins el diumenge. En total, es faran sis vols per sobre de la ciutat. A més, el dissabte a la nit se celebrarà a la plaça Major la Night Glow, una inflada de globus captius oberta a tothom.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×