Autor Política
12 abril 2015 a 17:00

La Plataforma per la Llengua organitza una plantada massiva pel català

2 Flares 2 Flares ×

El 18 d’abril a les 12 del migdia la plaça del Born de Barcelona acollirà a 300 persones per dibuixar una silueta dels territoris de parla catalana

plantadatestos

Imatge del web de Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua i 27 entitats de persones immigrades organitzen una massiva acció de sensibilització el pròxim dissabte 18 d’abril a les 12:00h a la plaça del Born de Barcelona amb l’objectiu de reivindicar el paper del català com a llengua comuna i pal de paller de la diversitat lingüística que conviu a casa nostra , a més, de sensibilitzar tota la ciutadania que ens cal impulsar una actitud lingüística solidària i responsable amb les persones immigrades, independentment del seu origen.

Les entitats promouen aquest dia una “plantada” massiva pel català on l’objectiu és aplegar 300 persones que de manera simultània a les 12 en punt del migdia es “plantaran” simbòlicament en testos gegants al bell mig de la plaça. Cada test simbolitzarà una de les prop de 300 llengües que es parlen a casa nostra, i amb tots aquests textos es dibuixarà al terra la silueta del mapa dels territoris de parla catalana. Una foto aèria recollirà gràficament l’acció i també s’elaborarà un vídeo posterior per fer córrer el missatge a través de les xarxes socials. L’acte serà conduit i dinamitzat pel conegut actor Quim Masferrer. En l’espot per promoure la campanya també participen altres cares conegudes com l’actriu Anna Sahun, el músic Natxo Tarrés o el xef Ly Leap.

Per participar en l’acció i contribuir a dibuixar aquest mapa gegant cal inscriure’s a través del web plantatpelcatala,cat. Els inscrits podran, a través del formulari d’inscripció, escollir quina llengua volen representar de les prop de 300 que es parlen als territoris de parla catalana. De moment les inscripcions van a bon ritme i ja hi ha prop de la meitat de testos ocupats. Actors com Anna Sahun i Jordi Martínez, el director teatral Joan-Lluís Bozzo, el músic Natxo Tarrés de Gossos, el cuiner Sergi de Meià o el comunicador i gastrònom Pere Tàpies, entre altress han confirmat la seva participació a l’acte.

Paral·lelament a la plantada física del dia 18, hi ha possibilitat de participar en la campanya de manera virtual, a través de les xarxes socials. Des d’ara fins el dia 18 d’abril s’obre un concurs per triar la millor foto “plantant-se” pel català. Totes les fotos que es publiquin via Twitter, Instagram, o Facebook amb el hashtag#joemplanto participaran en el concurs. Les cinc millors tindran premi: una capsa regal amb 180 experiències de “Fent País!, oci i turisme de proximitat”.

Aquesta iniciativa és organitzada conjuntament per les següents entitats: Plataforma per la Llengua, Amazan-Promoció Sociocultural i Desenvolupament, Assemblea Cultural Galega de Barcelona, Asosiación de Mujeres Ecuato-Guineanas E’Waiso Ipola, Associació Alamanah, Associació AMICAL d’Immigrants, Marroquins a Catalunya, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d’Amics del Poble Marroquí (ITRAN).

Entre altres com: Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues – Tamettut, Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Associació, Espiritu de Santa Cruz, Associació Músics per la Pau i la Integració, Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat, Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els, Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d’Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d’Entitats, Equatorianes a Catalunya (FEECAT), Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA) i La Llum del Nord – Associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles. La campanya és possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de Catalunya, Abacus Cooperativa, Sorli Discau, els cinemes Girona, Texas i Boliche, “Fent País!” i diversos mitjans de comunicació.

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×