Autor Cultura
28 maig 2015 a 17:00

Manlleu acull el XXIX Festival Flamenco de la ciutat

5 Flares 5 Flares ×

Són les festes del barri de l’Erm

Cartell del XXIX Festival Flamenco de Manlleu 2014 // Imatge cedida per l'Ajuntament de Manlleu

Cartell del XXIX Festival Flamenco de Manlleu 2014 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Manlleu

La sala d’actes de l’escola Puig-Agut serà la seu del Festival Flamenc el pròxim dissabte 6 de juny, a partir de les 22h, un festival de categoria amb el cantaor Miguel Tena de Ruecas i la cantaora Rocío Bazán d’Estepona,  ofert per la Penya Flamenca de Manlleu.

El Festival s’emmarca dins de les Festes del barri de l’Erm, on la Penya oferirà un any més, un festival flamenc de categoria. Serà el proper dissabte, dia 6 de juny , a les 10 de la nit, a la sala d’actes de l’escola, situada al carrer Bellfort, número 12 de Manlleu.

 El festival, presntat per Antonio López, constarà de tres parts diferents: un de música, un de cant i un darrer de ball:

 • Al Cante”: Rocío Bazán i Miguel de Tena
 • Al Toque”: Antonio Patrocinio (hijo)
 • Al Baile”: Cuadros Flamencos de l’ACA Peña Flamenca de Manlleu:
  • “Tacón y Baile”
  • “Raíces”
  • “Taranto”
  • “Azalea”
  •  “Sinlache”

El preu de l’entrada és de 8 €, i els socis entren gratis.

Miguel Tena de Ruecas (Badajoz)

El cantaor Miguel Tena de Ruecas, nasacut a Badajoz,  ha acumulat 25 primers premis participant en diferents concursos. Destacar el Meló d’Or de Múrcia, que el va impulsar a la fama i “La Lámpara Minera del Festival Internacional de Cante de las Minas de la Unión”. Una actuació memorable és la del Teatre Romà de Mèrida amb Menese, Melchora Ortega, Enrique de Melchor, Fernando Moreno i el bailaor Manolete. És un cantaor seriós, amb variat repertori, amb veu dolça i clara no exempta d’esquinçaments, amb registres alts i un poder extraordinari en els cantes lliures. Properament presentarà el seu nou disc Vaivén, acompanyat per un bon grup de guitarristes com Antonio Carrión, Manolito Herrera, Antonio Reyes, Família Vargas i Francisco Pinto.

Rocío Bazán d’Estepona

La cantaora Rocío Bazán d’Estepona també ha obtingut prestigiosos premis, cal assenyalar especialment el premi “Jóvenes Flamencos” del “Festival del Cante de las Minas” i sobretot el guardó més preuat de “la XII Biennal de Arte Flamenco de Sevilla – Giraldillo, Jóvenes Intérpretes“, per ser una cantaora”d’amplis registres. Aquests premis li varen donar l’impuls per actuar a teatres de, entre d’altres, Sevilla, Barcelona, París, Londres, Nova York, Pekín, el Parlament Europeu. Una de les seves interpretacions emblemàtiques ha estat “El Amor Brujo” de Falla que ha interpretat amb diferents orquestres de tot el món i en versions molt variades. Juntament amb altres “cantaoras” ha gravat un disc d’homenatge a Bob Dylan i Jackson Browne, interpretant cançons mítiques d’aquests músics. Enamorada d’altres músiques, Rocío Bazán és una cantaora de llarg recorregut dins i fora del flamenc. Rocío és una d’aquestes rara avis de l’escena flamenca que coneix pràcticament tots els pals d’aquest art misteriós, i alhora, la seva veu suggeridora, plena de magnetisme i poder té una gran capacitat d’emocionar a qui l’escolta.

Antonio de Patrocinio (hijo)

Antonio Luque Mirall, fill del cantaor Antonio Luque Mirall, acompanyarà als artistes amb la guitarra. El seu nom artístic és  Antonio de Patrocinio (hijo), cordobés. Des dels 14 any que va debutar acompanyant al cante al seu pare,  ha acompanyat a importants cantaores, entre ells a Rafael Ordóñez, El Chaparro, Juan Navarro Cobos, “El Sèneca”, Ángel Ordóñez, Antonio García El Califa, o El Pele en la Setmana de la Música de París i a Luís Carrasca recorrent diferents països. És un guitarrista amb una qualitat única i amb una tècnica sorprenent. Va obtenir el “Premio de Guitarra Flamenca”.

 

5 Flares Twitter 1 Facebook 4 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×