Autor Ensenyament
10 juny 2015 a 14:00

El president de la RMIT a Europa inugura el 5è ‘International Workshop in Higher Education’ de la UVic

1 Flares 1 Flares ×

Colin Fudge va destacar l’energia positiva de la UVic-UCC

D'esquerra a dreta, Colin Fudge,Jordi Montaña i Enric Banda // Imatge cedida per l'UVic-UCC

D’esquerra a dreta, Colin Fudge,Jordi Montaña i Enric Banda // Imatge cedida per l’UVic-UCC

El president del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), Colin Fudge, va inaugurar ahir  la 5a edició de l’Intenational  Workshop on Higher Education de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Durant la seva intervenció, Colin Fudge va parlar del futur de la institució universitària en un entorn canviant i globalitzat. També va explicart, quines són,  des del seu punt de vista,  les tendències en educació superior que cal tenir en compte per a la planificació estratègica. La inauguració va comptar amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i d’Enric Banda Tarradellas,  director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, entitat que patrocina l’esdeveniment.

Jordi Montanya, com a rector, va destacar que esdeveniments com l’International Workshop on Higher Education “són importants per conscienciar a tots els estaments de la comunitat universitària dels beneficis, reptes i requeriments de l’estratègia internacional, i també a les organitzacions i a l’entorn empresarial”.

Enric Banda, en nom de la Fundació Obra Social La Caixa va expressar la satisfacció per tenir la UVic-UCC de partner en aquest esdeveniment perquè “s’adiu amb un dels nostres objectius que és la difusió del coneixement”.

Colin Fudge va presentat el context per entendre la universitat en el món contemporani i com cal afrontar els reptes d’un futur. També va explicar la seva raó de ser a Vic “que quan vaig conèixer la UVic-UCC em va agradar de seguida perquè és una universitat jove, ambiciosa i plena d’energia positiva”. Tres elements importants per encarar el futur d’una institució universitària amb garanties, segons Fudge.

El president del RMIT va afirmar que l’objectiu d’implantar una estratègia per al futur  “és per ser millors i no necessàriament per ser més grans”. Cal tenir en compte que el RMIT, que té presència a Europa des del 2013, és una institució de finals del segle XIX amb 83.000 estudiants a hores d’ara, una quarta part dels quals es troben repartits en campus d’arreu del món.

Fudge va explicar les cinc tendències globals que s’han de tenir en compte a l’hora de posar les bases d’una política estratègica;

 1. el canvi demogràfic i els canvis socials que s’estan produint
 2. els canvis en el poder adquisitiu
 3. la ràpida concentració de la població en zones urbanes
 4. el canvi climàtic
 5. el descobriment de les noves tecnologies

També va fer un repàs a les tendències globals de l’educació superior, com la democratització de l’accés a la universitat, la competència per a l’accés als fons, les tecnologies digitals i la mobilitat, com a elements més importants. Fudge assagura que, davant aquest context, els reptes de futur que planteja l’educació superior no es poden planificar si no és des d’una estratègia “by doing”, és a dir, que vagi incorporant les innovacions com a part dels “projectes” per anar millorant l’estratègia i mantenir la capacitat d’actualització de la universitat.

Experts de diverses àrees de coneixement visitaran el 5è ‘International Workshop in Higher Education’

Al llarg de la cinquena edició de la Internacional Workshop, que va començar ahir, visitaran la UVic-UCC experts d’àrees de coneixement molt diverses:

 • • En l’àmbit de l’economia i empresa destaca la presència del director de l’Associació de Cooperació Acadèmica, Bernd Waechter que és un referent en tots els aspectes relacionats amb la internacionalització  i de la doctora en Psicologia per la Universitat de Harvard, Shelley Carson, coneguda pels seus avenços en la investigació de la psicopatologia i l’ús de la creativitat com a eina de creixement professional.
 • • En l’àmbit de la formació i la pràctica esportiva, s’organitzaran diverses conferències, entre les quals ressalten la del doctor i especialista en màrqueting esportiu de la Universitat Politècnica de Cartagena, José Antonio Martínez, i la del doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Vigo i expert en alt rendiment d’esports col·lectius, Carlos Lago Peñas.
 • • En l’àmbit de la comunicació destaca la fundadora i editora de Computacional Culture, Olga Goriunova, especialitzada en la relació entre tecnologia i art contemporani.
 • • En l’àmbit de salut, la catedràtica de la Universitat Metropolitana de Ciències Aplicades de Helsinki, Jaana-Maija Koivisto, mostrarà els resultats del projecte NESTLED, d’aprenentatge basat en la simulació. Pel que fa a les humanitats, destaca la xerrada de David Johnston, professor d’estudis hispànics a la Queen’s University de Belfast i, en l’àmbit de l’educació, la de David Block, investigador ICREA i professor del Departament d’Anglès i Lingüística de la Universitat de Lleida.
 • • Un altre dels plats forts de l’Internacional Workshop seran les sessions sobre mecatrònica, robòtica i materials, que comptaran amb la presència, entre d’altres, de Simon McCallum, professor de la Gjovik University College de Noruega,.
 • • En l’àmbit multimèdia amb la directora de recerca del Serious Games Institute de la Covetry University del Regne Unit, Pamela M. Kato.
 • • En l’àmbit de la biociència, destaca la conferència de David Gomez-Cabrero, del Karolinska Institute a Suècia, de Jaume Bacardit, de la University of Newcastle, i la participació activa dels membres de la Càtedra de la SIDA i malalties relacionades de la UVic – UCC.

El programa complert es pot consultar clicant aquí.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×