Autor Societat
30 juliol 2015 a 17:00

El nou bus Exprés.cat connectarà Vic i Barcelona a partir del 17 d’agost

0 Flares 0 Flares ×

Oferirà el doble de freqüència que el corredor actual

Presentació del nou exprés.cat a Vic // Imatge cedida per la Generalitzta de Catalunya

Presentació del nou exprés.cat a Vic // Imatge cedida per la Generalitzta de Catalunya

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va anunciar ahir a Vic que el nou bus exprés.cat que connectarà la capital d’Osona amb Barcelona entrarà en servei el proper 17 d’agost i que oferirà el doble de freqüències que el corredor actual.

El nou servei oferirà 20 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, excepte agost; 8 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners d’agost; i 6 noves expedicions per sentit els dissabtes, diumenges i festius. Aquetes freqüències sumades a les ja existents dobla el servei actual de dilluns a divendres i triplica el del cap de setmana

L’e12: Barcelona-Vic serà la dissetena línia d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya i la dotzena de la demarcació de Barcelona. Aquest bus ràpid reforçarà les hores puntes, tant del matí com de la tarda, En aquest sentit, entre les 5.45 h i les 7.45 h sentit Barcelona hi haurà 11 busos, amb una freqüència de sortida de 10 a 15 minuts. El temps de trajecte és de 55 minuts. Reforça d’aquesta manera l’oferta existent en la mateixa franja de trens de Rodalies de Catalunya, R3, que ofereix 6 trens i un temps de trajecte d’1 hora i 5 minuts. A la tarda, entre les 15.45 h fins a les 21 h, sentit Vic, oferirà una freqüència de 15 o 30 minuts. El Barcelona-Vic, operat per Sagalés, transporta anualment 372.845 viatgers.

Una de les millores que incorpora el servei és la informació als usuaris, En aquest sentit està previst instal·lar progressivament 2 nous panells d’informació en temps real a l’estació de busos de Vic, una a l’interior i l’altra a l’andana. També disposarà de premsa gratuïta a bord i  wifi, que s’anirà implantant durant el segon semestre de 2015. Els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

 

Dues línies exprés més abans d’acabar l’any

Ricard Font va avançar que el proper 14 de setembre es posaran en marxa dues noves línies de bus exprés més: la que unirà Reus i Tarragona i la que farà el recorregut Mataró-Granollers-Sabadell. El Reus-Tarragona oferirà serveis directes cada 15 minuts i un nou enllaç entre els campus universitaris. I el Mataró-Granollers-Sabadell doblarà l’oferta actual de busos directes. Tots dos corredors tindran totes les prestacions de la xarxa exprés.cat.

 

40 línies de bus exprés arreu de Catalunya 

Exprés.cat’ és una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mode de transport públic eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments. La seva implantació progressiva s’està realitzant des de la tardor del 2012.

Actualment la xarxa la formen  40 línies interurbanes, que són les que tenen més demanda. Anualment transporten 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total.

Aquets tipus de transport ja funciona en ciutats com París, Istambul,  Hamburg o Nantes. Presenten avantatges respecte les línies convencionals com ara la reducció del temps de trajecte gràcies a les velocitats comercials més competitives que assoleixen i a l’aprofitament dels  carrils bus o prioritats semafòriques en els encreuaments i les poques parades amb les que compten al llarg del recorregut.

 

Línies exprés actualment en servei

Demarcació de Barcelona:

  • e1: Barcelona-Sabadell (des d’octubre de 2012)
  • e2: Barcelona-Terrassa (des d’octubre de 2012)
  • e3: Barcelona-Cerdanyola-UAB (des d’octubre de 2012)
  • e4: Barcelona-Ripollet (des d’octubre de 2012)
  • e5: Barcelona-Igualada (primera fase juny 2013/segona fase febrer 2014)
  • e6: Barcelona-Vilafranca del Penedès (febrer 2014)
  • e7: Barcelona-La Vall del Tenes (Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells, des de setembre 2013)
  • e8: Barcelona-Corbera (juny de 2014)
  • e9: Barcelona-Caldes de Montbui (agost 2014)
  • e10: Barcelona-Sentmenat (setembre 2014)
  • e11: Barcelona-Mataró (febrer 2015)

 

Demarcació de Tarragona:

  • e1: Tarragona- El Vendrell (març 2014)
  • e2: Tarragona-Valls (abril 2014)
  • e3:Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d’Alcanar-Alcanar (octubre 2014)

 

Demarcació de Girona:

o   e1: Girona-Olot (juliol 2014)

 

Demarcació de Lleida:

o   e1: Cervera-Lleida (desembre 2014)

 

La demanda anual dels corredors de les línies de bus exprés implantades fins a data d’avui és superior als 9.200.000 viatges, amb creixements de fins al 57%. El grau de satisfacció dels usuaris és de més de 8 punts sobre 10.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×