Autor Economia
6 agost 2015 a 09:00

La Generalitat acredita els primers Agents de Suport a la Internacionalització

4 Flares 4 Flares ×

Són entitats catalanes per donar supor a les empreses que volen sortir a l’exterior

Agents de la Internacionalització // Imatge cedida per la Generalitat

Agents de la Internacionalització // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat ha acreditat els primers Agents de Suport a la Internacionalització, entitats catalanes capacitades per donar suport a les empreses que volen sortir a l’exterior. Aquesta figura es crea amb dos propòsits: el primer, facilitar a les empreses que identifiquin les entitats que els poden donar suport a la seva internacionalització, i el segon, establir eixos de col·laboració publicoprivada per al disseny de les polítiques d’internacionalització de l’economia catalana.

El conceller, Felip Puig, ha presidit la primera trobada, a la seu d’ACCIÓ, de les 31 organitzacions acreditades, entre les que trobem entitats empresarials de promoció, d’assessorament, de formació, entitats financeres i empreses privades. També hi ha intervingut la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu.

 

Les entitats acreditades participaran en el nou Grup de Treballo d’Internacionalització del Consell Català de l’Empresa per contribuir a la planificació, seguiment, acompanyament i avaluació de la política d’internacionalització del Govern. A més, els agents de suport a la internacionalització impulsaran el treball en xarxa, la col·laboració i l’intercanvi de bones pràctiques.

Amb això es vol aprofitar la riquesa d’agents públics i privats a Catalunya de suport a l’empresa per impulsar la coordinació i col·laboració i tenir major capil·laritat per arribar al màxim nombre de companyies catalanes.

A més, la Generalitat a través d’ACCIÓ posa en marxa un nou programa de suport a les empreses que volen iniciar-se en l’exportació. Es tracta dels Cupons a la Internacionalització que compten amb un pressupost de 0,5M€ per a la contractació de serveis professionals orientats a la sortida als mercats exteriors.

Els serveis són la creació de plans de promoció internacional, el disseny de webs per a mercats exteriors, gestió de concursos i licitacions internacionals o gestió de registres de marca i patents, entre d’altres. L’ajut màxim per empresa serà de 4.000€.

Actualment les entitats acreditades són de promoció, ACRA, AEBALL, Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, AMEC, Biocat, CEAM, CECOT, Centre Metal·lúrgic, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi d’Economistes de Catalunya, Consell General de Cambres de Catalunya, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Foment del Treball, Gremi d’Àrids de Catalunya, PIMEC, Secartys, Unió Empresarial Metal·lúrgica de Terrassa, Unió Patronal Metal·lúrgica i UPMBALL.

En quan Assessorament especialitzat a processos d’internacionalització trobem AEBALL, AFME, Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, AMEC, Cambra Oficial de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa, Cambra Oficial de Comerç i Indústria i Navegació de Girona, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, Centre Metal·lúrgic, Fundació CECOT Innovació, Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil d’Igualada, PIMEC, Secartys, UPMBALL.

Les entitats de formació són Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa, CEAM, Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF). En les financeres, Banc de Sabadell, Banco Popular i CaixaBank i, pel que fa empreses privades especialitzades en prestació de serveis i assessorament a processos d’internacionalització hi ha Cuatrecasas Gonçalves Pereira, everis Spain.

4 Flares Twitter 1 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×