Autor Cultura
6 agost 2015 a 11:30

Vic es prepara per la 24a Fira d’Antiguitats

1 Flares 1 Flares ×

Del 21 al 23 d’agost al Recinte Firal El Sucre

Presentació de la Fira d'Antiguitats // Imatge de l'Ajuntament de Vic

Presentació de la Fira d’Antiguitats // Imatge de l’Ajuntament de Vic

El Recinte Firal El Sucre tornarà a acollir del 21 al 23 d’agost la Fira d’Antiguitats de Vic (FAV) que aquest any arriba a la seva 24a edició.

La presentació va tenir lloc ahir al matí a Sala Sert de l’Ajuntament. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra va destacar que és una bona oportunitat per atraure visitants a Vic i per crear sinèrgies amb altres atractius turístics de la ciutat com són els museus, amb qui treballem en xarxa per a la promoció de la ciutatperò va afegir que en els darrers anys la fira ha patit una important davallada pel què fa al nombre d’expositors, fruit de la crisi econòmica i del canvi de paradigma que s’ha produït en aquest sector. Després d’aquesta edició caldrà avaluar a fons els resultats per decidir el futur de la fira” comentava Erra, que no descarta que la FAV passi a ser bianual, o que s’opti per fer una nova activitat en aquest període de l’any. . 

S’hi donaran cita 24 expositors procedents de Catalunya, a excepció d’un antiquari d’Osca i un del País Valencià, i tres expositors de productes alimentaris. En total seran 2.560 metres quadrats on es podran veure tot tipus d’objectes de decoració, mobles, quadres, segells, joies i diferents utensilis antics..

A la fira també es podrà visitar una exposició de cromos i una de discs. La primera són dos col·leccions de cromos del primer terç del segle XX, i en el segon, de vinils dels anys seixanta. També es podrà veure al recinte firal una petita mostra de l’exposició Viatjar a l’Edat Mitjana que es podrà visitar completament a partir de l’octubre al museu i on s’hi mostraran peces de tres grans museus d’art medieval europeus: el Musée de Cluny de París, el Museo del Bargello de Florència i el Museum Schnütgen de Colònia.

 La fira comptarà amb la presència d’un taxador per tots aquells que vulguin portar una peça (un moble, un quadre, etc…) o la foto de la peça per què pugui conèixer el seu valor. Estarà a la fira el divendres i dissabte de 18h a 20h, i el diumenge de 11h a 13h.

Enguany es repeteix la col·laboració amb els supermercats Bonpreu/Esclat i d’aquesta manera, tots els visitants que siguin posseïdors de la Targeta Client d’aquest grup (700.000) que comprin una entrada per la fira en tindran una altra de gratuïta (2×1). A més qui presenti l’entrada i faci una compra en el supermercat superior a 30 euros gaudirà d’un descompte de 3 euros.

D’altra banda, els visitants a la Fira d’Antiguitats podran visitar el Museu de l’Art de la Pell i l’Episcopal gaudint d’un 2×1 així com els visitants del museu podran gaudir d’un 2×1 per accedir a la fira.

 

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×