Autor Ensenyament
30 setembre 2015 a 13:00

La UVic-UCC i Càritas signen un conveni de col•laboració per formar persones en risc d’exclusió social

0 Flares 0 Flares ×

Es farà un curs de peó d’indústria càrnica

El voluntari del programa Avancem de Càritas, Manel Cunill, la tècnica d'inserció de Càritas, Tina Puntí, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit // Imatge cedida per la UVic

El voluntari del programa Avancem de Càritas, Manel Cunill, la tècnica d’inserció de Càritas, Tina Puntí, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit // Imatge cedida per la UVic

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Càritas Arxipestral de Vic van signar ahir un conveni de col·laboració per la realització d’un curs de peó d’indústria càrnica a través del qual es formarà persones en risc d’exclusió social.

La rúbrica de l’acord la van dur a terme el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit, a la Sala de Juntes del Rectorat del campus UVic.

El rector va posar de relleu “la vinculació contínua amb Càritas, la implicació en l’àmbit de la inserció laboral i la vinculació a nivell formatiu i de recerca en l’àrea de la indústria càrnica per part de la UVic-UCC“.

Al seu torn, Saborit destacava que “col·laboracions com aquesta són molt importants per la cohesió social i la convivència, i això dóna valor afegit a la universitat i a la ciutat“.

Ambdós van destacar la vinculació a tres bandes entre la UVic-UCC, Càritas i el teixit empresarial de la comarca.

Aquest conveni de col·laboració preveu que la UVic-UCC cedirà a Càritas l’Aula Planta Pilot de la Carn del campus UVic amb un descompte del 75% sobre el preu establert de lloguer de l’espai. Una bonificació excepcional que obeeix a la responsabilitat social de la UVIC-UCC en matèria de marginació i discriminació de col·lectius i persones.

El curs de peó d’indústria càrnica s’organitza des de Càritas Arxipestral de Vic i s’emmarca en el Programa Operatiu Plurirregional de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu.

En total són 102 hores de formació en 12 sessions, 48 de les quals són específiques en manipulació de la carn. Finalitzada la formació (desossar i especejar porc, vedella i pollastre, fer productes elaborats amb la carn, prevenció de riscos laborals, manipulació d’aliments, etiquetatge i envasat, higiene alimentària, i carnet de carretó elevador), els alumnes realitzaran 100 hores de pràctiques en diverses empreses del sector.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×