Autor La recepta
26 maig 2016 a 12:00

Cargols a la cassola

0 Flares 0 Flares ×

cargols cassola

Ingredients:
  • 1 1/4 kg – Cargols
  • 1 – Ceba a daus
  • 4 grans – All picat
  • 1 – Pebrot vermell a tires
  • 1 – Pebrot verd a daus
  • 2 – Tomàquets a quarts
  • 150 g – Costella de porc tallada a trossos petits
  • 150 g – Conill trossejat
  • 100 g – Pernil a daus
  • 100 g – Llonganissa tallada petita
  • Llorer, timó, sajolida, fonoll i menta
  • Oli
  • Llard
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Per bullir els cargols:
Feu dejunar els cargols durant una setmana.
Renteu-los amb aigua força vegades i poseu-los en una olla amb aigua freda fins que bullin. Aquest procés rep el nom d’«enganyar els cargols».
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua i les herbes aromàtiques uns 20 minuts.

En una cassola amb l’oli i el llard fregiu la costella i el conill.
Afegiu-hi la ceba, els alls i la resta de les verdures.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu-hi la llonganissa, el pernil i els cargols, i cobriu-ho amb aigua.
Poseu-hi sal i pebre i deixeu -ho coure una estona tot junt.

Variacions:
S’hi pot afegir xoriço o altres embotits.
S’hi poden afegir pinyons o una picada.
Les verdures poden variar segons la temporada.

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×