Autor Sanitat
9 novembre 2016 a 10:00

Salut posa en marxa la convocatòria d’ajuts del PERIS 2016-2020

0 Flares 0 Flares ×

Preveu finançar amb 20’5 MEUR diferents programes

Peris 2016-2020

Peris 2016-2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat una disposició del Departament de Salut que obre la convocatòria d´ajuts a la recerca en salut que, en règim de concurrència competitiva, vol estimular la recerca translacional en l’àmbit dels hospitals i dels centres d´atenció primària del nostre país. Aquesta convocatòria és la primera acció ambiciosa que es posa en marxa en el marc del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 recentment aprovat pel Govern de la Generalitat.

La convocatòria preveu finançar amb 20’5 milions d’euros diferents accions a desenvolupar en els propers 3 anys. Aquesta mesura és pionera a Catalunya i ens posiciona a nivell dels països més avançats en matèria de recerca.

Les principals activitats que es desenvoluparan es dirigeixen a quatre grans àmbits d’actuació:

1.    Impulsar un programa d’intensificació per professionals d’infermeria per tal de permetre la seva dedicació a la recerca en hospitals i centres d´atenció primària.
2.    Incorporar científics i tecnòlegs als grups de recerca dels instituts de recerca en salut per tal de reforçar les seves capacitats i la seva competitivitat internacional.
3.    Estimular el desenvolupament de projectes multicèntrics de recerca en l’àmbit de l’atenció primària.
4.    Impulsar grans programes de recerca d´àmbit territorial en temes que estan a la l’avantguarda del coneixement amb la intenció de preparar al nostre sistema de salut cap els reptes de les properes dècades.

Aquests programes volen abordar el que serà la medicina del futur. En concret, la convocatòria d’ajuts pretén impulsar programes de recerca en l´àmbit de la medicina personalitzada, la medicina regenerativa, la recerca clínica cooperativa independent i els estudis epidemiològics de cohorts.

Les actuacions que regula aquesta convocatòria tenen com a finalitat contribuir a fomentar la salut i el benestar de la ciutadania de Catalunya, així com a desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant per aconseguir-ho la competitivitat internacional de les estructures de recerca i innovació en salut de casa nostra amb la vocació de situar-nos en un escenari d’avantguarda en el qual la salut actuï com a eix fonamental de desenvolupament econòmic i social.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×