Autor Societat
21 abril 2017 a 18:00

Acord de col·laboració entre El Memorial Democràtic i l’ICUB

0 Flares 0 Flares ×

Per a donar a conèixer els testimonis recollits per Neus Català

Sala-Neus-Català

El Memorial Democràtic i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona han signat un acord de col·laboració per a dur a terme projectes de recollida i de difusió de testimonis orals de la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i la Transició a la ciutat de Barcelona. A partir d’ara compartiran metodologies de treball en el tractament, la catalogació, la transcripció i la difusió de les entrevistes, a més de col·laborar en la difusió de les col·leccions que ja tenen les dues institucions
Han començat a treballar en un projecte que posarà a l’abast del ciutadans la col·lecció de testimonis recopilats per Neus Català entre els anys 1974 i 1978. Es tracta de 48 entrevistes sobre la resistència antifeixista i la deportació femenina als camps d’extermini i de concentració de l’Alemanya nazi. Aquests testimonis, conservats per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona des del 1988, seran accessibles a través del Banc Audiovisual del Memorial Democràtic. Aquest projecte contribuirà al major coneixement i reconeixement de les dones que van viure la guerra, l’exili i els horrors dels camps de concentració.
Els fons de testimonis ja existents
L’Institut de Cultura de Barcelona, mitjançant l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, conserva un important fons de testimonis orals des dels anys 30 del segle XX fins al nostres dies, i en promou la seva difusió i utilització com a font de recerca històrica.
Per la seva banda, el Memorial Democràtic disposa del Banc Audiovisual que recull memòries polítiques, històries de vida, vivències personals i familiars des de la Segona República fins a la Transició.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×