Autor La recepta
7 juny 2017 a 12:00

Colomins a la cassola

0 Flares 0 Flares ×

colomins_a_la_cassola

Ingredients:
  • 4 – Colomins
  • 100 g – Cansalada viada tallada a tires
  • 100 g – Pernil magre tallat a bocinets
  • 1/2 kg – Cebes petites
  • 4 – Tomàquets madurs, pelats i tallats molt fins
  • 1 cullerada – Farina
  • Llorer
  • 1 branca – Canyella
  • 1/2 copa – Vi ranci
  • unes gotes – Aiguardent
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Netegeu els colomins, partiu-los a quarts i amaniu-los amb sal i pebre.
Fregiu la cansalada, afegiu-hi els colomins, el pernil i les cebes.
Afegiu-hi el llorer, la canyella i els tomàquets.
Quan estigui sofregit afegiu-hi el vi ranci i l’aiguardent.
Una vegada estiguin reduïts, poseu-hi la farina, deixeu-la coure uns 5 minuts i afegiu-hi una mica d’aigua.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent fins que la carn estigui tendra.

Variacions:
Es pot acompanyar de bolets: moixernons, múrgoles, ous de reig, etc.
S’hi pot afegir crancs de riu en l’últim moment.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×