Autor Ensenyament
5 juliol 2017 a 15:00

L’EAPC, CCOO i UGT acorden compartir criteris de formació

0 Flares 0 Flares ×

Per facilitar l’acreditació de formació dels treballadors públics

EAPC UGT CCOO formacio

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i els sindicats majoritaris de la funció pública, CCOO i UGT, han signat uns convenis de col·laboració en matèria de formació per compartir criteris metodològics amb l’objectiu de facilitar l’acreditació o l’homologació de les accions formatives adreçades als treballadors de la funció pública.
En funció dels acords, l’Escola establirà i comunicarà a les dues organitzacions sindicals els criteris en relació amb la detecció de necessitats formatives i la metodologia de les accions formatives i els orientarà en el disseny de les activitats formatives que duguin a terme i en l’avaluació del desenvolupament d’aquesta formació.
Per la seva banda, UGT i CCOO es comprometen a dur a terme les accions formatives d’acord amb els criteris establerts per l’EAPC pel que fa a la detecció de necessitats formatives, disseny, contingut, metodologia d’aprenentatge, destinataris, durada, avaluació, formadors i aprofitament de les accions formatives. Així mateix, es comprometen també a facilitar a l’EAPC la informació necessària per al correcte seguiment i avaluació de les accions formatives i a presentar a l’EAPC un informe semestral de resultats quantitatius i qualitatius de la formació realitzada.
Han signat els acords el director de l’EAPC, Agustí Colomines; el coordinador de l’Àrea Pública de CCOO, Joan Maria Sentís, i la secretària general de la Federació d’empleades i empleats públics d’UGT, Encarna Fernández.
El director de l’Escola, Agustí Colomines, ha destacat “la bona sintonia existent entre l’Escola i els sindicats per construir un model català de formació dels empleats públics” i ha indicat que “aquests convenis són un pas cap a una formació per als empleats públics conjunta i col·laborativa entre l’Escola i els sindicats per apoderar els treballadors de les administracions catalanes després de la llarga crisi econòmica”.
D’altra banda, els representants sindicals han posat de manifest la importància d’aquesta entesa, que esdevé única a tot l’Estat en les relacions entre sindicats i centres de formació públics, i han subratllat que aquests acords reflecteixen la voluntat dels sindicats i de l’Escola de millorar la formació dels empleats públics catalans de forma conjunta i coordinada.
Aquests convenis s’emmarquen en l’objectiu de l’Escola de convertir-se en la columna vertebral de la governança de la formació en el sector públic català que es materialitza a l’avantprojecte de llei de l’Escola Nacional de Govern i Administracions Públiques – Enric Prat de la Riba (ENGAP – EPR) que inclou els centres de formació de la Generalitat de Catalunya, els diferents actors de formació de les administracions locals catalanes, especialment l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, universitats públiques catalanes i els sindicats.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×