Autor Societat
21 octubre 2017 a 18:00

La Diputació ratifica el seu compromís en la defensa de les institucions d’autogovern de Catalunya

0 Flares 0 Flares ×

Rebutja la creixent judicialització de la política

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona // Imatge de Wikimedia Commons (Autor: Amadalvarez)

La Junta de Portaveus de la Diputació de Barcelona ha aprovat un document on manifesta la voluntat de la corporació i del món local «de preservar la cohesió social i la convivència cívica de les nostres viles i ciutats des de la defensa de la pau, les llibertats i els valors democràtics».

Amb els vots de CiU, ERC-AM, PSC-CP i ENTESA, el text ratifica el compromís en la defensa de les institucions d’autogovern de Catalunya i fa una crida «a les institucions i al conjunt de la ciutadania de Catalunya i de l’Estat espanyol, en tot el seu pluralisme i la seva diversitat, perquè contribueixin a la defensa d’un marc democràtic fonamentat clarament en els principis de respecte envers els altres, de civisme i de convivència», amb la voluntat de poder «assegurar el diàleg davant els signes d’intolerància, repressió i autoritarisme que estem vivint».

El document qualifica de «molt desproporcionat» l’empresonament preventiu de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez «en un estat democràtic on la privació de llibertat hauria de ser el darrer dels recursos a usar per part de la justícia», demana «l’alliberament immediat dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana» i reitera «la demanda de desmantellar el dispositiu policial extraordinari que s’ha desplegat a Catalunya».

L’acord de la Junta de Portaveus també assegura que «l’Audiència Nacional va prendre una decisió judicial, impulsada per la Fiscalia, difícil d’entendre i d’acceptar en l’actual context europeu, on l’exercici pacífic dels drets i les llibertats mai no s’hauria de considerar un delicte». Al mateix temps també recorda que la Unió Europea «està fonamentada en principis democràtics i de llibertat» i que, per aquest motiu, «ha de prendre partit a favor del diàleg i el consens establint els mecanismes necessaris que facin viable una mediació entre les parts, especialment a la vista dels greus esdeveniments succeïts les darreres setmanes».

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×