Autor La recepta
28 novembre 2017 a 12:00

Fideus mariners

0 Flares 0 Flares ×

fideus mariners

Ingredients:
  • 800 g – Sardines
  • 400 g – Tellerines
  • 2 grans – All
  • 1 – Ceba
  • 2 – Tomàquets
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada: – 1 grapat d’ametlles
  • Alls fregits
  • Brins de safrà
Preparació:

Netegeu les sardines retirant el cap i la tripa, renteu-les i saleu-les.
Feu un sofregit ben caramel·litzat, amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Barregeu les tellerines amb el sofregit, afegiu-hi aigua calenta i la picada deixatada.
Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure fins que la pasta estigui feta.
Uns 5 minuts abans d’acabar afegiu-hi les sardines per sobre.

Variacions:
En comptes de tallarines podeu posar-hi vetes sevillanes.
Es pot fer també amb fideus gruixuts.
Es pot fer amb arròs en comptes de pasta.
Es pot fer amb brou de peix en comptes d’aigua.
Es pot fer també amb seitó, verat o sorell, en comptes de sardines.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×