Autor La recepta
6 desembre 2017 a 12:00

Flaones

0 Flares 0 Flares ×

flaones

Autor: Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Ingredients:
  • 1 Kg. – Farina
  • 60 g. – Mantega
  • 2 – Ous
  • 10 g. – Llevat premsat
  • 2 – Peles de llimona ratllades
  • 20 g. – Canyella en pols
  • Aigua
  • Per fer la crema:
  • 1/2 l. – Llet
  • 120 g. – Sucre
  • 3 – Rovells d’ou
  • 40 g. – Midó
  • 1 – Pela de llimona
  • 1 – Branca de canyella
  • Per pintar:
  • 1 – Rovell d’ou
Preparació:

Per fer la crema feu bullir la llet amb la pela de llimona i la branca de canyella.
Desfeu el midó amb una mica de llet freda.
Barregeu els rovells amb el sucre, afegiu-hi el midó deixatat i la llet calenta colada.
Poseu la crema al foc i continueu remenant-la amb el batedor fins que arrenqui el bull, però sense deixar-la bullir, i traieu-la tot seguit.
Feu un volcà amb la farina i poseu al mig la resta d’ingredients amb el llevat desfet amb una mica d’aigua.
Pasteu aquesta massa fins aconseguir una textura flexible i feu-ne porcions de 50 g amb forma de bola.
Estireu aquestes peces en forma ovalada.
Poseu crema al centre de cada pasta, pinteu les vores amb rovell d’ou i plegueu-la per la meitat, tot prement molt bé les vores.
Pinteu les flaones per sobre amb rovell d’ou i poseu-les al forn a 220º uns 20 minuts fins que siguin ben daurades.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×