Autor La recepta
30 abril 2018 a 12:00

Tripa a la catalana

0 Flares 0 Flares ×

tripa_de_bacalla_a_la_catalana

Ingredients:
  • 800 g – Tripa de vedella
  • 1 kg – Patates tallades a daus petits
  • 1 – Ceba
  • 3 – Tomàquets
  • 3 grans – All
  • 1 copa – Vi blanc
  • Julivert
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:
Talleu la tripa a trossos, renteu-la i bulliu-la.
Sofregiu la ceba i els alls, i quan estiguin enrossits afegiu-hi la tripa escorreguda i deixeu-ho coure a foc suau.
Afegiu-hi els tomàquets, deixeu-ho concentrar, feu la reducció del vi, afegiu-hi aigua i deixeu-ho coure uns 5 minuts més.
Mentrestant fregiu les patates amb oli, escorreu-les i afegiu-les a la cassola de la tripa.
Poseu-ho a punt de sal i pebre.
En l’últim moment tireu-hi per sobre el julivert picat.Variacions:
Es pot acabar el plat en el forn i quedarà més ros i sec.
Es poden tallar les patates a rodelles i després de fregides, posar-les al fons de la cassola amb la tripa cuita per sobre i acabar-ho al forn.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×