Autor La recepta
12 juny 2018 a 12:00

Allioli

0 Flares 0 Flares ×
allioli//Foto: Rafel Miro Flickr

allioli//Foto: Rafel Miro Flickr

Ingredients:
  • 15 cl – Oli d’oliva
  • Sal
  • 2 grans – All
Introducció:

L’allioli, també anomenat alioli o alliori, és una recepta antiga i molt present en la gastronomia tradicional catalana. Les salses elaborades amb all són comunes a tota la Mediterrània, amb les particularitats d’elaboració i ingredients de cada territori.

Preparació:

En un morter amb una mica de sal, piqueu els alls fins fer-ne una pasta molt fina.
A continuació afegiu-hi l’oli gota a gota i aneu-ho remenant sense parar amb la mà de morter, sempre en el mateix sentit, fins aconseguir una salsa ben espessa i compacta.

Variacions:
Podeu afegir-hi un rovell d’ou abans de començar a muntar la salsa.
Es pot fer amb batedora elèctrica.
Podeu afegir-hi un raig de suc d’una taronja agra durant l’elaboració de l’allioli o bé al final.

Categoria: Salses.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×