Autor La recepta
25 setembre 2018 a 12:00

Coques a la cassola

0 Flares 0 Flares ×
Orelletes Coques// Foto: Gastroteca.cat

Orelletes Coques// Foto: Gastroteca.cat

Ingredients:
  • 3 – Ous
  • ¼ de got – Anís
  • ¼ de got – Moscatell
  • 150 g – Sucre
  • ½ kg – Farina
  • 1 culleradeta – Matafaluga
  • Un polsim – Canyella
  • ½ culleradeta – Coriandre
  • ½ culleradeta – Llevat premsat
  • Oli
  • Aigua
Preparació:

Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.
Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins a fer una massa fina i compacta.
Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.
A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.
Estireu les boles fins fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.
Fregiu-los en una cassola pels dos costats i espolseu-hi força sucre per sobre.

Variacions:

Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.
Abans de afegir-hi la matafaluga i el coriandre es poden infusionar.
En lloc d’espolsar-hi sucre al final s’hi pot posar mel.
S’hi pot afegir oli d’oliva abans de pastar la massa.
Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.
En lloc d’anís s’hi pot posar conyac.

Altres noms:

Bunyols de genoll (Ribera d’Ebre)
Bunyols de Setmana Santa (Baix Camp)
Orelletes i Orellons (Priorat)

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×