La recepta

Cada setmana tindrem alguna recepta de cuina que provar. Tot aquell que vulgui mostrar els seus secrets culinaris té la oportunitat de fer-ho a la nostra secció més gourmet.

Duo d’aperitius

cof

Estem en temps de vacances, avui preparem uns aperitius per obrir la gana, patates braves i croquetes (barreja de modernisme i cuina d’aprofitament), porten el seu temps d’elaboració però el resultat val la pena. Anem a veure la recepta:

Ingredients

• 3 Patates monalisa mitjanes
• Croquetes casolanes (Carn picada provinent de restes de sopa, ceba caramel·litzada a la juliana, puré de patata en pols, llet en pols, 1 ou, aigua, farina de blat).
• Salsa allioli
• pebre vermell picant
• orenga
• sal
• oli d’oliva
• Tomàquet fregit

Elaboració

Rentem i pelem les patates, les mantenim en aigua freda mentre amb una punta anem tallant quatre daus de mida decreixent. A continuació amb un buidador petit o, si no amb la punta de la punta, anem realitzant una marca en forma de quadrat a la base d’una de les parets i anem buidant, per aconseguir que quedi un espai intern que contingui la salsa picant. Aquest espai no ha de ser major a la ½ de la galleda.
Reservem en aigua freda tant la polpa extreta com la patata sobrant per fer un puré que consumirem en un altre moment.
Posem a bullir aigua amb sal, afegim les galledes i deixem coure durant mínim 5 minuts. Traiem, eixuguem bé i fregim en oli bullint fins que quedin cruixents. Reservem.
Fregim les croquetes que prèviament elaborem (2 hores abans). Tirant dels recursos presents, només les arrebossem en farina i la seva congelació va ser mínima. A causa d’això, suporten millor senceres si els donem forma de bola en lloc de allargada. Reservem.
Preparem un tomàquet fregit al gust que quedi espès. Fem servir la ½ per barrejar amb part de la salsa allioli i omplim cada cub.
Tallem una mandonguilla per la meitat.
Emplatem: fem línies horitzontals alternes de tomàquet fregit, sobre les quals posarem les galledes, en ordre de major a menor decreixent. Posem una cullerada de salsa allioli a cada costat de les galledes i en diagonal, a sobre col·loquem cada mitja meitat de mandonguilla.
Afegim orenga a la salsa de les galledes i punxem amb escuradents de fusta.
Acabem decorant el plat amb pebre vermell.

Consell

Fem servir ajonesa o lactonesa, per evitar problemes de salmonel·losi amb els ous i la salsa.
Quan no disposem dels ingredients adequats, la improvisació i substitució d’elements per altres de similars que facin la mateixa funció, seran clau. I com sempre diem, proveu i arrisqueu-vos !.

Autor: dlcocinaygastronomia.com


Últimes receptes

Duo d’aperitius

Duo d’aperitius

La recepta 17 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Patates amb bolets

Patates amb bolets

La recepta 16 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Truita de riu amb salsa d’ametlles

Truita de riu amb salsa d’ametlles

La recepta 15 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Què saps de …? COMBINACIONS DE SABORS

Què saps de …? COMBINACIONS DE SABORS

La recepta 14 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Pebrots del piquillo farcits de carn

Pebrots del piquillo farcits de carn

La recepta 10 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Ànec amb farcellets de col

Ànec amb farcellets de col

La recepta 9 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Amanida verda

Amanida verda

La recepta 8 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Què saps de …? LES CIRERES

Què saps de …? LES CIRERES

La recepta 7 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Risotto de carbassó, pastanagues i formatge blau

Risotto de carbassó, pastanagues i formatge blau

La recepta 3 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›
Ous ferrats amb mel

Ous ferrats amb mel

La recepta 2 agost 2017 a 12:00 0 comentaris

La recepta

Llegir més ›

Més receptes