Autor Cultura
7 Gener 2015 a 10:00

Manlleu enceta les Festes dels Tonis 2015, la festa d’hivern de la ciutat

El proper divendres dia 9 de gener, a les 9 del vespre

150107 programa_tonis

El pregó de Tonis encetarà les festes el proper divendres dia 9 de gener a les 9 del vespre, a la sala de sessions de l’ajuntament. Enguany serà Joan Arimany i Juventeny, llicenciat en Humanitats i Investigador de la religiositat popular, l’encarregat d’encetar el programa d’actes d’aquesta nova edició de les Festes del Tonis.

 El dijous dia 15 de gener es presentarà, al Museu del Ter, el llibre “Els Tonis de Manlleu: a cavall de la devoció i la festa”, de Joan Arimany. La presentació serà a l’Auditori Roca a 2/4 de 9 del vespre. En el marc de les Festes del Tonis es pot visitar al mateix Museu del Ter l’exposició temporal “Els Tonis de Manlleu: a cavall de la devoció i la festa”, exposició que es podrà visitar fins el 14 d’abril.

 Els actes centrals de les Festes dels Tonis es concentren els dies 17 i 18 de gener. El dissabte 17, a les 12, hi ha la missa en honor del Sant i dels difunts del Gremi de Tonis i al vespre, a les 8, el Cercavila “Passant dels Traginers” a peu per diferents carrers de la ciutat.

 El diumenge dia 18 de gener, l’activitat s’inicia a les 9 del matí amb l’esmorzar de traginers i s’allarga durant tot el matí amb el Passant dels Tres Tombs, acabant a la 1 del migdia a la plaça Fra Bernadí amb el Ball del Ciri. Al llarg del matí el Passant dels Tres Tombs estarà acompanyat per la banda RiverTer i els grallers i bastoners de Taradell. Durant el passant i el Ball del Ciri tindrà lloc el XXXIV Concurs Fotogràfic Tonis 2015. Enguany es celebra també el II Concurs Fotogràfic a través de xarxes socials, serà els dies 17 i 18 de gener #TonisMN15 podeu consultar les bases a www.tonismanlleu.cat

 Els dies 23, 24 i 25 de gener es podrà veure a l’Espai Rusiñol (carrer Rusiñol, 56 de Manlleu) l’obra de teatre “Amb abric o sense”, una producció de Teatre Centre dirigida per Josep Colomer.

Switch to mobile version