Autor Cultura
27 Febrer 2015 a 09:00

Ja es poden sol·licitar subvencions per a llargmetratges en català

Cultura ha obert el termini de presentació de sol·licituds

Cartell de la pel·lícula Big Hero 6

Cartell de la pel·lícula Big Hero 6 // Imatge del web Es.marvel.wikia.com

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ja ha obert el termini per sol·licitar subvencions per a llargmetratges doblats o subtitulats en català. El període de sol·licitud estarà obert fins al 30 d’octubre. Amb aquesta iniciativa es busca incrementar el número d’estrenes en català als cinemes. L’oferta va adreçada a les empreses de distribució cinematogràfica que realitzin el doblatge o la subtitulació en català de llargmetratges en versió original en llengua no oficial a Catalunya i de qualsevol procedència.

L’any passat ja es va donar suport al doblatge i la subtitulació de 50 llargmetratges de 21 distribuïdores de cinema. Entre elles es troben Agost, Avions, Big Hero 6, DragonBall Z, Els Boxtrolls, Five days to dance, L’abella Maia, L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, Màgia a la llum de la lluna, Operació Cacauet i Stand by me Doraemon, entre d’altres.

La Direcció General de Política Lingüística també ha renovat el portal de Cinema en català, fent visible tota l’oferta disponible. El nou portal incorpora la informació sobre les versions de les pel·lícules, la bústia oberta perquè els programadors facin arribar la informació sobre les projeccions en català, les dades obertes per a la redifusió de la informació, etc. També s’acaba d’obrir un canal a Twitter, @cat_cine, juntament amb el Facebook de Cinema en català, que compta amb més de 9.700 seguidors.

Switch to mobile version