Autor Societat
4 Febrer 2015 a 11:00

La Festa dels Tonis arriba a Vic aquest cap de setmana

El tradicional passant anirà encapçalat pel genet Miquel Vila

Cartell de la Festa dels Tonis

Cartell de la Festa dels Tonis // Imatge del web de l’Ajuntament de Vic

Aquest cap de setmana, els carrers de Vic acolliran l’històric passant de la Festa dels Tonis i les seves activitats paral·leles. Els amants dels animals podran gaudir de tot tipus d’activitats al llarg de dissabte a la tarda i, sobretot, de diumenge al matí.

Un mercat de vi i formatge, que s’ubicarà al carrer Manlleu, donarà el tret de sortida a la gran festa dels animals. Les diferents parades oferiran diverses denominacions d’origen catalanes i formatges de llet de vaca, de cabra, d’ovella i de búfala. Paral·lelament, a la plaça Major de la capital osonenca, hi haurà el Mercat de Tonis amb productes no alimentaris, el parc de ponis d’Hípic Maver i una exhibició de gossos a càrrec de Gos Lluçanès.

El plat fort de la festa arribarà l’endemà, quan tots els cavalls i carros surtin des de l’aparcament del Sucre encapçalats pel genet i entrenador professional de raids, Miquel Vila, acompanyat dels seus dos fills. Entre d’altres, hi haurà un carruatge que portarà la figura de Sant Antoni, patró dels animals.

El tradicional passant, que comptarà amb l’animació musical de la banda Empastre, recorrerà els carrers de Vic fins a l’Església del Carme, on es farà la benedicció dels animals. Després s’aturaran a la cruïlla entre el carrer Verdaguer i la rambla Hospital per fer el lliurament d’obsequis als participants.

Switch to mobile version