Autor Societat
28 Febrer 2015 a 12:30

L’Ajuntament de Vic ja és oficialment propietari de l’ETC

Ha pagat més d’un milió d’euros a la Caixa

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, encaixa la mà amb el director adjunt de CaixaBank, Jaume Giró // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, encaixa la mà amb el director adjunt de CaixaBank, Jaume Giró // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic i CaixaBank van segellar ahir el que ja s’havia anunciat dies enrere: la compra de l’ETC, que ara serà propietat del consistori vigatà. L’alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal, i el director general adjunt del banc, Jaume Giró, van rubricar l’acord en un acte a les dependències municipals. L’Ajuntament ha pagat poc més d’un milió d’euros per fer-se càrrec de l’espai.

Durant la roda de premsa posterior a la signatura, Giró va reconèixer que la seva entitat no acostuma a vendre immobles “perquè no forma part de la nostra política”, però va atribuir al “caràcter incisiu de l’alcalde” la decisió. En total, el consistori haurà de pagar al llarg dels propers 10 anys una quota anual de 108.000 euros a La Caixa per cobrir el 1.080.000 euros que ha costat la compra.

Vila d’Abadal creu que amb aquest gest, que el dota d’un nou equipament cultural a la zona sud de la ciutat, l’Ajuntament “reafirma la seva aposta per la cultura”. “L’immoble mantindrà la seva funció social i cultural”, va assegurar ahir l’alcalde, que creu que l’ETC és un equipament “estratègic, molt important per a la ciutat”. Sobre el procés de negociació amb CaixaBank, Vila d’Abadal va voler agrair a l’entitat la seva “predisposició” i va recordar que aquest és un dels molts projectes que el banc està impulsant a la ciutat.

Switch to mobile version