Autor Societat
28 Febrer 2015 a 15:30

Les 17 propostes sorgides dels pressupostos participatius se sotmeten a votació

El termini per votar s’obre dilluns

Fotografia del grup de delegats que ahir va presentar públicament cadascun dels 17 projectes sorgits dels pressupostos participatius // Imatge cedida per l'Ajuntament de Vic

Fotografia del grup de delegats que ahir va presentar públicament cadascun dels 17 projectes sorgits dels pressupostos participatius // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

Aquest dilluns s’obre el termini perquè els vigatans escullin sis dels 17 projectes que s’han presentat en el marc dels pressupostos participatius. Ahir, en un acte a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, el segon tinent d’alcalde, Joan López, i el regidor de SI i president d’aquesta iniciativa, Iban Lapeira, van donar a conèixer les propostes que diverses entitats de la ciutat han definit. Durant tot el mes de març els majors de 16 anys empadronats a Vic podran decidir quins són els sis projectes que volen que s’executin.

En l’acte de presentació dels projectes, López va agrair l’esforç de totes les entitats i persones que han participat en l’elaboració d’aquesta partida dels pressupostos. El segon tinent d’alcalde va destacar “el compromís que adquireixen amb la ciutat” i va remarcar l’aposta que l’Ajuntament fa perquè els ciutadans “prenguin el protagonisme”. “Estem construint la ciutat plegats”, va assegurar López, que creu que Vic té molt futur “si anem junts”.

Al seu torn, el regidor de Solidaritat Catalana per la Independència, Iban Lapeira, va assistir a l’acte com a president dels pressupostos participatius, una iniciativa que ell sempre ha defensat. Lapeira es va mostrar satisfet per tot el que s’ha avançat i va reclamar una nova manera de fer política, amb una ciutadania més “participativa i corresponsable”. El regidor solidari ha estat un dels dinamitzadors de les trobades –batejades com a Taules de Treball– entre entitats i l’Ajuntament per elaborar les 17 propostes que ahir es van exposar.

Els delegats de cadascun dels projectes van ser els encarregats de defensar-los al llarg de la presentació. Les temàtiques són molt diverses, però totes les propostes van encaminades a millorar la qualitat de vida dels vigatans. De les 17 que s’han recollit, però, només se n’acabaran executant sis: tres amb un cost inferior als 5.000 euros i tres més amb un pressupost d’entre 5.000 i 185.000.

Tots els vigatans majors de 16 anys i empadronats a la ciutat podran marcar les seves preferències en el procés de votació que s’obre demà de manera presencial i que s’allargarà fins el 31 de març. En paral·lel, també es podrà votar a partir de dimarts via telemàtica a través d’aquesta pàgina web. El pressupost total per tirar endavant els projectes seleccionats és de 200.000 euros.

Switch to mobile version