Autor Cultura
12 Febrer 2015 a 17:00

L’INCASÒL rehabilitarà el Mas Pratdesaba a la localitat osonenca de Malla

Dins el programa Reviure les Velles Ciutats

Ajuntament de Vic // Foto: Joan Murcia

El programa vol rehabilitar nuclis antics i entorns monumentals // Foto: Joan Murcia

A la localitat osonenca de Malla està previst fer aquest any la rehabilitació del Mas Pratdesaba, dins del programa Reviure les Velles Ciutats, que l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), a través del conveni de finançament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya signat el 20 de juny de 2014, ha iniciat aquest any. Aquestes obres tenen un pressupost assignat de 170.000 euros.

L’INCASÒL farà aquest any un total de 18 actuacions en els nuclis antics de diferents poblacions de Catalunya que estan vinculades al Protocol de l’1% Cultural i al programa Reviure les Velles Ciutats, així com a acords amb ajuntaments i administracions catalanes amb un pressupost total previst per executar-los de 5.198.070 euros.

Ambdues línies d’actuació tenen com a objectiu rehabilitar edificis del patrimoni públic i actuar ordenant espais urbans per frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. Així s’aconsegueix fer una tasca de recuperació i rehabilitació que n’afavoreix la reactivació.

Són obres molt diverses, on una de les línies d’actuació és treballar amb un gran respecte envers la conservació de l’estil, el caràcter i la personalitat del lloc on s’actua. Són edificis i entorns de tipologia molt variada (carrers, places, esglésies, ermites, castells, muralles, etc.) situats majoritàriament en petits municipis i sovint en enclavaments rurals de gran valor paisatgístic. La intervenció és bàsicament constructiva (estructures, cobertes, façanes, paviments, etc.) i es té molta cura quant a utilitzar materials adequats per fer una operació de conservació de qualitat.

Switch to mobile version