Autor Economia
18 Febrer 2015 a 12:00

“Osona, Smart Cities & Rural. Un repte” vol traslladar la realitat intel·ligent a la comarca

Se celebra el 5 de març a Mas Vinyoles de Sant Pere de Torelló

Una sessió a Mas Vinyoles, Sant Pere de Torelló // Imatge del web de Mas Vinyoles, Sant Pere de Torelló

Una sessió a Mas Vinyoles, Sant Pere de Torelló // Imatge del web de Mas Vinyoles, Sant Pere de Torelló

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitza la jornada “Osona, Smart Cities & Rural. Un repte” el proper 5 de març.  La jornada pretén que la comarca sigui capdavantera en aquest nou paradigma, ja que Osona té tots els factors per ser un territori que generi ocupació estable, amb facilitats pel desenvolupament empresarial i pensat per les persones. S’adreça a empresaris, representants i tècnics de l’administració pública, professionals, emprenedors, personal acadèmic i estudiants universitaris.

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el Fòrum Empresarial Mas Vinyoles, amb la col·laboració de Creacció, organitzen “Osona, Smart Cities & Rural. Un repte“, la primera jornada que pretén traslladar la realitat “smart” a Osona. La trobada, que s’adreça a diversos col·lectius com empresaris, representants i tènics de l’administració pública, professionals, emprenedors, personal acadèmic i estudiants universitaris, i es farà el dijous 5 de març a la tarda al Mas Vinyoles Entrepreneurship Hub de Sant Pere de Torelló.

Un entorn “smart“, segons els organitzadors, ha de poder conjugar un ús eficient dels recursos, una generació de facilitats per al desenvolupament de les empreses que generi ocupació estable i en un entorn basat a les persones. Osona és una comarca on s’hi conjuguen diversos factors –necessitats a cobrir, capacitats disponibles o potencial creador– que la podrien situar capdavantera en aquest nou paradigma. L’objectiu és que aquesta trobada doni peu a futures jornades monogràfiques en diferents àmbits de l’activitat pública i privada de la comarca, per tal d’ajudar a configurar el programa “Osona, smart“.

Pel que fa la jornada, es pot veure des d‘aquí el programa detallat,  començarà a les 4 de la tarda. La benvinguda anirà a càrrec d’Ermen Llobet, del Fòrum Empresarial Mas Vinyoles, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, que serà qui inaugurarà la jornada. A continuació, el secretari del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, presentarà el programa SMARTCAT. Per la seva banda, Pilar Conesa, directora Smart Cities Congress&Expo de Barcelona, parlarà de “Base conceptual, tecnològica i econòmica de les tecnologies, empreses i societats smart“. Tot seguit, Ermen Llobet presentarà el programa OSONA SMART CITIES & RURAL.

A les 6 de la tarda tindrà lloc una taula rodona sobre “Construir una regió Smart“, moderada per Miquel Miró, director de Solanell i GICOOP, on hi participaran Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Antoni Brey, CEO Urbiotica, Oriol Guixà, de la Farga LaCambra, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca. Finalment, el vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC, Jordi Villà, clourà la jornada.

La jornada es retransmetrà per streaming interactiu en sessió oberta per a estudiants i públic en general a l’Aula Magan de la UVic-UCC (Campus Torre dels Frares c/ de la Laura, 13 – Vic). Per assistir-hi es prega confirmació a info.emprenedoria@uvic.cat

Mas Vinyoles Entrepreneurship Hub, ubicat en un mas rehabilitat de Sant Pere de Torelló, ha posat en marxa una acceleradora empresarial, un Fòrum d’Inversió, un Fòrum Empresarial, un espai de “nature co-working” i una oferta per a esdeveniments d’empresa i formació. Mas Vinyoles Fòrum Empresarial aplega empreses de la comarca i empreses de fora capdavanteres en sostenibilitat, smart-tech’s i en economia d’impacte social.

 • Programa
 • 16.00 Salutació i benvinguda
  Ermen Llobet (Mas Vinyoles Entrepreneurship Hub)
  16.05 Inauguració de la jornada
  Joan Roca (president Consell Comarcal d’Osona)
  16.15 Presentació del Programa SMARTCAT
  Pere Torres (Secretari Gral. d’Empresa i Competitivitat – GenCat)
  16.40 Base conceptual, tecnològica i econòmica de les tecnologies, empreses i societats “smart”
  Pilar Conesa (Dtra. Smart Cities Congress & Expo de Barcelona)
  17.05 Presentació Programa Osona Smart Cities & Rural
  Ermen Llobet (Fòrum Empresarial Mas Vinyoles)
  17.30 Pausa-cafè
  18.00 Taula Rodona: “Construir una regió Smart”
  La Universitat
  Xavier Ferràs (Degà de la FEC, UVic-UCC)
  Les empreses Smart-tech
  Antoni Brey (CEO Urbiotica)
  Les empreses de la comarca
  Oriol Guixà (Conseller Delegat de La Farga)
  L’administració local
  Joan Roca (president CCO)
  19.00 Col·loqui
  19:15 Conclusions i cloenda
  Jordi Villà (Vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC)

 

 • Dia: 5 març de 2015
  Hora: 16-19:30h
  Lloc: Mas Vinyoles s/n (08572) Sant Pere de Torelló
Switch to mobile version