Autor Entitats
18 Febrer 2015 a 16:00

PIMEC Logística neix per articular un sector cabdal en l’economia catalana

L’objectiu es millorar la competitivitat de les pimes

ignasi sayol

Ignasi Sayol, president de Pimec Logística // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC ha constituït la nova sectorial de logística i cadena de subministrament que tindrà com a principal missió la de contribuir a millorar la competitivitat de la petita i mitjana empresa mitjançant la vertebració, dinamització i modernització de la cadena de subministrament, alhora que treballarà en àmbits com la mobilitat o la política d’infraestructures.

D’aquesta manera la patronal vol articular i donar la visibilitat que li correspon a un àmbit cabdal a Catalunya, on les infraestructures com el port i l’aeroport fan de la logística un dels eixos fonamentals de l’economia catalana. En aquest sentit una de les seves primeres tasques serà preparar un pla estratègic que serveixi com a full de ruta del sector.

El president de PIMEC Logística, l’empresari Ignasi Sanyol va assenyalar al respecte que “la nostra sectorial treballarà sobre els eixos clau del coneixement, la tecnologia i la representativitat”. De fet, la nova sectorial entén l’àmbit logístic en un sentit molt ampli que aplega a més del transport i l’emmagatzematge els serveis externs de manipulació, empaquetat, etc.

Per la sectorial encara queda molta feina a fer malgrat la privilegiada geografia i moderna infraestructura, ja que Espanya se situa molt per darrere de països com Alemanya o Holanda pel que fa a l’eficiència logística. Segons el rànquing del Banc Mundial Logistics Performance Index, Espanya ocupava la 18a posició, enfront de la 1a d’Alemanya, la 2a d’Holanda o la 13a de França.

Switch to mobile version