Autor Ciclisme
12 Febrer 2015 a 12:00

Tona se suma a 95ª Volta Ciclista a Catalunya

La cita serà del 23 al 29 de març del 2015

Salom i Peris a la presentació i signatura del conveni de col.laboració de la 95a Volta Ciclista a Catalunya // Imatge cedida per l'Ajuntament de Tona

Salom i Peris a la presentació i signatura del conveni de col.laboració de la 95a Volta Ciclista a Catalunya // Imatge cedida per l’Ajuntament de Tona

Tona serà sortida de l’etapa reina de la 95a edició de la Volta’ Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març del 2015.  Ahir, Josep Salom, alcalde de Tona, i el president de la “Volta”,  Rubén Peris, van signar l’acord de col·laboració perquè enguany l’etapa reina de la 95a ‘Volta’ tingui la seva sortida desde Tona.

El municipi ja hi va formar part de la competició en més ocasions. Per primera vegada l’any 1920, en la 4a edició de la ‘Volta’, quan Tona va acollir l’arribada de la 2a etapa provinent d’Olot amb victòria del corredor francès José Pelletier, que va ser el vencedor absolut de la prova.

Tona també va ser la seu de la sortida de la 3a etapa, que va finalitzar a Lleida. L’any 1952 va tornar a acollir l’arribada del 1r sector de la 7a etapa, que sortia de Ripoll, amb la victòria del corredor italià Giovanni Petitinato, sent també la sortida del 2n sector, una contrarellotge amb meta a Granollers.

El 1968 Tona va ser inici de la ‘Volta’, amb una etapa amb arribada  a Vilafortuny (Cambrils) i victòria del corredor belga Guido Reybrouck, tenint com a  vencedor final Eddy Merckx i, en segon lloc, Felice Gimondi.

 

Switch to mobile version