Autor Cinema, teatre i televisió
27 Març 2015 a 16:00

Cenicienta

Cenicienta (2014)

Cenicienta (2014)

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la nova adaptació cinematogràfica de Cenicienta, la segona part del hotel per jubilats a la Índia El nuevo exótico Hotel Marigold; un film de romanç protagonitzat per Will Smith Focus i un documental sobre un fet real Citizenfour.

CENICIENTA

FANTÁSTICO. Dirigida per: Kenneth Branagh. Repartiment: Lily James, Cate Blanchet, Helena Bonham Carter, Richard Madden

La història de “Ventafocs” explica les aventures de la jove Ella el pare de la qual, un comerciant, torna a casar-se després de la mort de la seva mare. Ella vol donar gust al seu pare i acull amb afecte a la seva nova madrastra  i a les seves filles Anastasia i Drisella a la casa familiar. Però, quan el pare d’Ella mor inesperadament, la jove es troba a la mercè d’una nova família gelosa i cruel.

EL NUEVO EXÓTICO HOTEL MARIGOLD

COMEDIA. Dirigida per: John Madden. Repartiment: Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy, Dev Patel

És el somni expansionista de Sonny i li exigeix més temps del que disposa, tenint en compte el seu imminent matrimoni amb l’amor de la seva vida, Sunaina. Sonny li ha tirat l’ull a un prometedor immoble ara que la seva primera empresa, L’Exòtic Hotel Marigold per a Persones Majors i Encantadores, només té una habitació lliure, la qual cosa planteja una dificultat d’allotjament per als nouvinguts Guy i Lavinia.

FOCUS

ROMANCE. Dirigida per: Glenna Ficarra i John Requa. Repartiment: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro

Un veterà estafador acull a una atractiva jove sota el seu protectorat, però les coses es compliquen quan tots dos comencen un romanç. Tot comença quan Nicky, un consumat mestre de l’estafa, comença un romanç amb Jess, una novençana en l’ofici. Mentre li ensenya els trucs de l’ofici, ella desitja estrènyer massa els llaços amb Nicky, i aquest trenca de sobte la relació. Tres anys més tard, la dona que havia encès una flama en ell, convertida en una dona fatal, reapareix a Buenos Aires en un circuit de carreres en el qual hi ha apostes molt elevades.

CITIZENFOUR

DOCUMENTAL. Dirigida per: Laura Poitras. Repartiment: Edward Snowden, Jacob Appelbaum Glenn Grenwald, Ewen MacAskill

Al gener de 2013, Laura Poitras va començar a rebre correus electrònics xifrats signats per un tal “Citizenfour”, que li assegurava tenir proves dels programes de vigilància il·legals dirigits per la NSA en col·laboració amb altres agències d’intel·ligència a tot el món. Cinc mesos més tard, juntament amb els periodistes Glenn Greenwald i Ewen MacAskill va volar a Hong Kong per al primer de moltes trobades amb un home anònim que va resultar ser Edward Snowden. Per a les seves trobades, va viatjar sempre amb una càmera. La pel·lícula resultant és la història que es desenvolupa davant els nostres ulls en aquest documental.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version