Autor Hockey patins
1 Març 2015 a 09:30

El CP Vic dóna la campanada contra el Liceo

Superen al colider de l’OK Lliga i avui disputaran el títol

Liceo-Vic Copa

Ferran Font celebra el gol decisiu // Foto: Luis Miguel Velasco-FEP

HC LICEO 1-2 CP VIC

Liceo: Grimalt, Bargalló, Edu Lamas, Josep Lamas, Pérez – cinc inicial – Vives i Carballeira.

Vic: Grau, Ordeig, Roca, Bancells, Cristian Rodríguez -cinc inicial- Font, Burgaya i Torres

Gols: 1-0: Carballeira (24′); 1-1: Font (falta directa, 37′); 1-2: Font (falta directa, 53′)

Àrbitres: Valverde i Gómez

Cinc anys després de l’última vegada el CP Vic tornarà a lluitar per guanyar la Copa del Rei. El destí ha volgut que sigui un altre cop a la comarca de La Selva, però en aquesta ocasió l’escenari serà Blanes i no Lloret de Mar. Sigui com sigui, els nois de Ferran Pujalte es van guanyar amb escreix el dret de ser a la final del torneig del KO perquè van tombar un dels favorits per guanyar: el Liceo d’A Coruña. Victòria amb èpica i remuntada inclosa per segellar un cap de setmana que, acabi com acabi, ja serà magnífic.

Primera part amb les cartes marcades. El Liceo era qui duia la iniciativa del joc i qui generava més perill a la porteria contraria. El Vic, en canvi, pressionava a camp propi per robar i sorprendre l’equip gallec a la contra amb espais. La premissa dels de Pujalte era clara: s’havia d’arribar amb opcions al segon temps i d’aquí el plantejament més conservador per part del tècnic osonenc. El ritme de joc va anar a ratxes, ràpid i d’anada i tornada a vegades i més calmat en altres ocasions. Després d’uns 25 minuts poc atractius el Liceo va marxar al vestidor amb avantatge gràcies a un gol de César Carballeira a pocs segons de la botzina de la mitja part. 1-0 i tot molt obert de cara al segon temps.

Tot va ser diferent en tornar dels vestidors. El Vic es va estirar i va rondar la porteria gallega durant gairebé tot el periode. A més, les defenses per part de tots dos equips van estar molt condicionades ja que van reprendre el partit amb nou faltes cadascun. El Liceo va rebre la desena vigatana aviat, però Carballeira va desaprofitar el llençament de falta directa. Una ocasió que, en el moment que la va tenir, Ferran Font sí va aprofitar per posar la igualada al marcador. Amb l’1-1 el matx es va obrir i va entrar en una fase d’anada i tornada. Cap dels dos equips, però, va aconseguir desfer l’empat tot i tenir oportunitats i el primer finalista de la Copa OK s’hauria de decidir a la pròrroga.

De nou les faltes directes

Doble pressió per afrontar la prórroga. D’una banda, quedar-se fora pel gol d’or. De l’altra, estar a una falta de la quinzena, fet que donaria al rival l’oportunitat d’executar un llançament de falta directa. Només es van disputar poc menys de tres minuts dels cinc suplementaris, però van donar per molt. Primer, perquè César Carballeira fallés de nou una falta directa davant un Carles Grau imperial que va tornar a endevinar-li les intencions. I finalment perquè Ferran Font decidís la semifinal amb la mateixa jugada que va empatar el partit. El jove jugador vigatà va aguantar fins veure el forat entre les cames del porter Grimalt i va marcar el definitiu 1-2.

El Vic es classifica a la final de Copa per la porta gran, amb remuntada contra un dels dos favorits per aconseguir el títol. L’altre candidat, el Barça, serà el seu rival en la lluita pel trofeu. Els blaugrana van eliminar l’altre equip osonenc, el Voltregà, a la segona semifinal del campionat i tots dos equips es veuran les cares sis anys després. En aquella ocasió, la final, disputada a A Coruña, els vigatans es van imposar als blaugranes per 2-1.

Switch to mobile version