Autor Economia
31 Març 2015 a 17:00

Empreses i ajuntaments de la Xarxa C-17 es reuneixen al Circuit de Barcelona-Catalunya

Es presenta el Pla Director Urbanístic del Circuit

Reunió d'Ajuntaments i empreses al Circuit // Imatge cedida per l'Ajuntament de Granollers

Reunió d’Ajuntaments i empreses al Circuit // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

Aquest matí ha tingut lloc al Circuit de Barcelona-Catalunya una trobada d’empreses, ajuntaments i institucions vinculats a la C-17.

Al llarg de la jornada de treball, els alcaldes de Montmeló i Granollers, Antoni Guil i Josep Mayoral respectivament, han explicat el Pla Director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat inicialment el desembre passat i que suposa un nou marc urbanístic al voltant d’aquest equipament esportiu, que permetrà configutar un pol d’activitats relacionades amb el món del motor en un sector de 574,22 ha en els municipis de Montmeló, Parets del Vallès i Granollers.

També hi ha assistit Xavier Ferràs, degà de la Universitat de Vic-Catalunya Central, qui ha explicat l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), i concretament els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals, i que articulen projectes per a la transformació econòmica del territori sobre la base de la recerca, la innovació i la col·laboració público-privada.

Per una altra banda, s’ha presentat la Xarxa C-17, que pretén posicionar el territori al voltant d’aquest eix viari com una de les regions industrials amb més potencial innovador: fins al dia d’avui, 28 alcaldes o alcaldesses han manifestat el seu interès en donar suport i adherir-se a aquesta iniciativa impulsada per Granollers. També s’han explicat els projectes en els quals treballa la Xarxa C-17, com ara el desdoblament de la línia de tren R3 de rodalies, de la qual el Ministeri de Foment s’ha compromès a fer un estudi d’impacte ambiental; i la situació del desplegament de fibra òptica en polígons industrials, entre d’altres.

Switch to mobile version