Autor Societat
27 Març 2015 a 18:00

Jornada sobre models de serveis de Bombers a Europa a la seu d’Interior

Es guarda un minut de silenci per les víctimes de l’accident aeri

reunio bombers

La Jornada va aplegar als cossos de bombers de diferents països d’Europa // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Comandaments dels cossos de bombers d’’Anglaterra, Dinamarca, Irlanda, Suècia, Noruega, Finlàndia, Txèquia, Eslovènia, Bèlgica, França i Alemanya, es van aplegar ahir a la jornada “Models de serveis de Bombers a Europa”, organitzada pel Departament d’Interior de la Generalitat en el marc del programa d’intercanvi d’experts de la Unió Europea per membres del Cos de Bombers de la Generalitat funcionaris i voluntaris i a altres professionals relacionats en la matèria.

La jornada va ser inaugurada per Ramon Parés, director general de Prevenció, Extensió d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), que després de guardar un minut de silencio en record de les víctimes de l’accident aeri del passat dimarts, va posar en valor el model de bombers mixt català, que integra tant els bombers funcionaris com voluntaris. Així mateix, va destacar que “aquest és un bon moment per celebrar aquest tipus de trobades tècniques i professionals, que ens permeten debatre a l’entorn dels models de bombers europeus i ens ajuden a posar en comú els trets essencials de tots els serveis de bombers”.

Al llarg del dia, i a la seu del Departament d’Interior, els diferents comandaments de Bombers europeus van explicar les característiques operatives dels diferents cossos, fent una anàlisi i comparant les característiques de funcionament dels diferents models de Bombers, amb una especial atenció als serveis de bombers que han desenvolupat la jornada a temps parcial.

Per la tarda, Albert Vilanova, subdirector general operatiu dels Bombers de la Generalitat, va explicar el model i funcionament del Cos dels Bombers de la Generalitat a Catalunya als diferents comandaments europeus.

També hi van assistir a la jornada la subdirectora general Tècnica, Anna Martin i altres comandaments operatius del cos, així com Francisco Echevarría, oficial de bombers i coordinador de la trobada Exchange of Experts, i representants del Cos de Bombers de Barcelona i del Cos de Bombers d’Andorra, entre d’altres.

Switch to mobile version