Autor Cultura
18 Març 2015 a 11:00

La Fira de la Coca i la Llonganissa dinamitza el comerç d’aliments locals a Prats de Lluçanès

Els infants van crear la seva mascota: la Cocallonga

La Fira de la Coca i la Llonganissa a Prats del LLuçanès // Imatge cedia per l'Ajuntametn de Prats del Lluçanès

La Fira de la Coca i la Llonganissa a Prats del LLuçanès // Imatge cedia per l’Ajuntametn de Prats del Lluçanès

El municipi de Prats de Lluçanès va viure dissabte passat, el 14 de març,  la segona edició de la Fira de la Coca i la Llonganissa promoguda per la Taula de Dinamització Econòmica, amb representació dels dos grups municipals, la Unió de Botiguers i Comerciants del poble i l’Ajuntament.

Les parades de coca, llonganissa i artesania alimentària local van estar presents als carrers del centre per potenciar l’activitat comercial del dissabte i també es van celebrar diverses activitats programades per a totes les edats,  que animaren la gent a sortir al carrer i degustar la coca i la llonganissa, tan típiques a la zona.

Des d’aquest punt de vista, la Fira ha assolit la intenció inicial de promoure els productes locals d’artesania alimentària i els establiments adherits a la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats, com carnisseries, restaurants, forns de pa i pastisseria, es mostren satisfets pel resultat obtingut.

L’acte més concorregut va estar el berenar de coca i llonganissa amenitzat pel pradenc Ferran Chacón, ‘Txiki’, que va fer dansar a totes les persones assistents amb el Ball de la Cocallonga.

Les activitats van començat al matí amb el taller familiar Fem la cocallonga a càrrec de Lali Barenys i La Maleta del Lleure en què es va continuar treballant l’auca creada la primera edició d’aquesta Fira de la Coca i la Llonganissa i en què els més menuts van  crear la seva mascota: La Cocallonga.

Més tard, els dos restaurants de Prats de Lluçanès, Cal Baumer i Cal Quico, van estar els encarregats d’oferir diferents degustacions a totes les persones assistents a base dels productes que han centrat la Fira, com una crema de pèsols amb coca i llonganissa o bunyols farcits de llonganissa, entre d’altres.

L’exposició La cuina de l’àvia, que es pot veure a la Sala Cal Bach fins al proper 26 de març, ha estat un dels plats forts de la jornada i ha comptat amb una visita teatrelitzada molt aplaudida per a tot el públic assistent.

 

Switch to mobile version