Autor Societat
31 Març 2015 a 11:00

La Guàrdia Urbana de Vic presenta una aplicació per comunicar-se amb els comerciants

Joan Ballana va presidir la presentació

Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat, al costat d’Antoni Brachs, de Vic Comerç; d’Antoni Jurjo, cap de la Guàrdia Urbana; i de Xavier Bosch i Ferran Olivé, desenvolupadors de la nova aplicació que comunica la Guàrdia Urbana amb els comerciants // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat, al costat d’Antoni Brachs, de Vic Comerç; d’Antoni Jurjo, cap de la Guàrdia Urbana; i de Xavier Bosch i Ferran Olivé, desenvolupadors de la nova aplicació que comunica la Guàrdia Urbana amb els comerciants // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

Una eina per agilitzar la comunicació entre comerços i policia. Amb aquesta idea s’ha concebut la nova aplicació de la Guàrdia Urbana de Vic, que permet als agents i als comerciants mantenir una relació molt més estreta. L’APP es va presentar oficialment ahir en un acte a la comissaria que va presidir el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana. El va acompanyar el cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, i un dels vicepresidents de Vic Comerç, Antoni Brachs. A més, també hi van assistir els dos desenvolupadors de Swarmlock que han creat l’aplicació.

Amb aquesta nova APP, els comerciants poden transmetre avisos urgents a la policia i, fins i tot, poden enviar arxius d’àudio o fotografies. La comunicació amb el gadget serà més ràpida en els dos sentits, ja que també la Guàrdia Urbana té ara una nova eina per fer arribar de manera més ràpida i directa informació als propietaris dels comerços de la ciutat. La nova aplicació es pot descarregar tant des de Google Play, per a dispositius Android, com des de l’App Store, per a Iphones.

Ballana va explicar ahir, durant la presentació, que la nova aplicació vol fer “un pas més” en la comunicació i la confiança entre els comerciants i la policia. “És una nova acció dins la política de proximitat que la regidoria porta a terme des dels seus inicis”, va assegurar Ballana, que creu que l’APP permetrà “retallar distàncies entre el teixit comercial i els agents”. Al seu torn, Antoni Brachs, de Vic Comerç, va agrair a la Guàrdia Urbana “aquesta voluntat d’estar al nostre costat” i va felicitar-se per haver participat en la confecció de l’aplicació.

Els desenvolupadors de l’APP, Xavier Bosch i Ferran Olivé, dos emprenedors que han posat en marxa l’empresa Swarmlock a Vic, van explicar com funciona. L’aplicació consta de dos botons, un d’avisos i un altre d’urgències. El botó d’urgències permet trucar a la Guàrdia Urbana amb un sol clic. El d’avisos té una doble funcionalitat: enviar missatges o missatges i fotografies. El primer botó és per a emergències, mentre que el segon és per comunicar totes aquelles incidències que no són de màxima prioritat.

A més, l’APP també permet a la policia enviar missatges als comerciants. Aquestes notificacions sonen als telèfons dels botiguers amb una alarma molt concreta, perquè s’identifiqui fàcilment. L’inspector Jurjo creu que “aquesta bidireccionalitat de l’aplicació és el més important”.

Switch to mobile version