Autor Cultura
5 Març 2015 a 17:00

La vigatana Irene Solà és una dels vuit artistes seleccionats a la XIX Biennal d’Art Contemporani Català

Se celebra del 7 al 29 de març a Olesa de Montserrat

Portada del catàleg de la XIX Biennal d'Art Contemporani // Imatge del web de la Biennal

Portada del catàleg de la XIX Biennal d’Art Contemporani // Imatge del web de la Biennal

El dissabte dia 7 de març, a les 19 h. s’inaugura la XIX Biennal d’Art Contemporani Català  a l’Espai d’Art de La Passió, al Teatre de La Passió que s’ubica a la Pl. de l’Oli, s/n d’Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, que és itinerant per tota Catalunya. La Biennal d’Art Contemporani es podrà veure a Olesa del 7 al 29 de març. Horaris, dissabtes de 19h a 21h i Diumenges de 12h a 14h i de 19h a 21h.

 L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat acull la Biennal d’Art Contemporani Català 2014, i tal i com ja han fet amb d’altres edicions, ja que la seva voluntat és que aquesta mostra d’art jove itinerant pel país s’exposi en aquesta ciutat i que aquesta sigui una de les que formen part del recorregut itinerant.

Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

Els artistes són: Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, tot i que hi viu a Malla. I també Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a ManresaAlbert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència.

Les circumstàncies objectives i psicològiques actuals feien molt difícil poder mantindré viva aquesta Biennal, que és la més antiga de l’estat espanyol, però s’ha aconseguit tirar-la endavant amb el suport d’intel·lectuals i determinades administracions, públiques i privades, ja que s’ha considerat que l’art és un entramat que forma part de l’evolució de l’ésser humà, i més encara en aquests temps de crisi, on ens cal una reflexió dels valors. Al catàleg, el jurat diu: “… als joves d’avui, els cal una plataforma que els obri camins ja que d’ells depèn el futur de Catalunya...”

Com a novetat d’aquest any, apostant per una obertura del procés i tot fent ús de les tecnologies al nostre abast, a l’exposició hi haurà una vídeo-instal·lació que permetrà consultar el total de les propostes que ha rebut la convocatòria i les obres seleccionades.

Noves Tecnologies:

Cal destacar que la mostra actual ha evolucionat i s’ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s’està fent a través de les xarxes socials. El catàleg i tota la informació de la Biennal és present a la xarxa d’Internet i també es pot seguir pels telèfons intel·ligents amb Apple i Android.

  • • Iphone: anar a App Store i buscar “canals art”
  • • Android: anar a Android Market i buscar “canals art”
  • • També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu….
  • • i al web

Organització general:

La Biennal d’Art Contemporani Català 2014 està organitzada per Canals-Galeria d’Art, amb la col·laboració del Museu i l’Ajuntament de Sant Cugat, i el suport de la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions públiques i privades.

Aquesta, particularment, està organitzada per l‘Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

Switch to mobile version