Autor Notícies
25 Març 2015 a 14:00

L’Atlàntida d’Osona presenta l’XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Participaran Jordi Savall i el Quartet Col·lectiu Brossa, entre d’altres

Jordi Savall

Jordi Savall // Imatge cedida per l’Atlàntida

L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona presentarà el dissabte 28 de març l’XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic, que durarà fins al 31 de maig i oferirà més de 10 concerts. Algunes de les propostes d’aquesta edició seran Jordi Savall, el Cor Infantil Amics de la Unió, el Quartet Col·lectiu Brossa i The Gourmets Vocal Quartet, entre d’altres. El Festival pretén consolidar-se enguany com a centre de referència artístic al voltant del fet religiós o espiritual.

Entre les diferents propostes musicals d’aquesta edició, destaca especialment la presentació de la nova versió del Dixit Dominus de Vivaldi, Händel i Mozart a càrrec de Savall, que actuarà el 31 de maig.També actuaran el Cor Infantil Amics de la Unió, acompanyat pel quartet de corda Arcattia. El quartet vocal The Gourmets Vocal Quartet és també una altra formació que s’està convertint en un referent en el seu gènere, amb un repertori que combina el gospel i el soul. També hi haurà música klezmer, que és música popular jueva, a càrrec d’un quartet amb instruments característics d’aquest gènere; el col·lectiu Brossa.

El Festival no deixa de banda les propostes locals, que aquesta vegada es veuran representades per la missa cantada, una tradició perduda que es recupera amb l’Orfeó Vigatà. Aquest esdeveniment servirà per celebrar el cinquè aniversari de L’Atlàntida i que aplegarà per primera vegada en un mateix escenari les millors corals d’Osona i el Ripollès. Tampoc faltaran Fanfàrria de Rams, a la plaça Bisbe Oliba, i Peces de Museu, el tradicional concert itinerant dins el Museu Episcopal de Vic.

A més, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i el BBVA, el Festival també presenta un concert a Olot i un altre a Ripoll. El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic és una iniciativa de la comissió de Cultura de la Pietat, que actualment incorpora la Fundació L’Atlàntida, els ajuntaments de Vic, Olot i Ripoll, i la implicació un any més del BBVA i la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Switch to mobile version