Autor Economia
27 Març 2015 a 11:00

L’Observatori Econòmic d’Osona crea una web per acostar les dades als ciutadans

Aquesta institució forma part de Creacció

Casa de Convalescència // Foto: Toni García

La casa de la Convalescència de Vic, la seu de Creacció // Foto: Toni García

L’Observatori Econòmic d’Osona, l’institut de Creacció que fa el seguiment del mercat de treball i les dades econòmiques de la comarca, presentarà dilluns que ve la seva nova pàgina web. L’acte començarà a les 10 del matí a les instal·lacions del VIT, situades al costat del Recinte Firal El Sucre. L’objectiu de l’Observatori és facilitar informació sobre l’economia osonenca perquè les institucions de la comarca puguin desenvolupar estratègies que donin resposta als problemes que plantegen les dades. La pàgina web permetrà recollir-les totes i posar-les a disposició dels ciutadans.

La presentació està adreçada només als mitjans de comunicació i estarà conduït per la tècnica de l’Observatori, Sandra Álamo, i el programador informàtic que ha creat la web. L’acte es desenvoluparà a partir d’un taller que servirà com a demostració de les potencialitats de la nova pàgina. Abans de presentar-la en públic, el conseller delegat de Creacció, Joan Turró, i la directora executiva de l’agència, Núria Macià, atendran als periodistes.

L’Observatori treballa amb dades pròpies i externes a partir de les quals genera indicadors socioeconòmics de diferents àmbits per als 51 municipis de la comarca d’Osona. Tota aquesta informació es posarà a disposició dels ciutadans a través de la nova web, una eina que oferirà analitzar les dades des de dues vessants. Per una banda, permetrà explorar-les, comparar-les, creuar-les i descarregar-les lliurement. D’altra banda, també es podrà accedir a la secció d’indicadors agrupats per diverses famílies. A més, la web publicarà periòdicament uns petits butlletins informatius amb les dades més rellevants que s’hagin recollit.

Switch to mobile version