Autor Ensenyament
30 Abril 2015 a 17:00

Anna Veiga serà la primera Doctora Honoris Causa de la UVic-UCC

L’acte d’investidura serà el 7 de maig a Manresa

Anna Veiga, biòloga i directora del Banc de Línies cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona // Imatge cedida per la UVic-UCC

Anna Veiga, biòloga i directora del Banc de Línies cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona // Imatge cedida per la UVic-UCC

El proper 7 de maig, el Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), acollirà el seu primer acte d’investidura d’una Doctora Honoris Causa. Serà la de la biòloga i mare científica de la primera nena proveta de l’Estat espanyol,Anna Veiga i Lluch.

La biòloga i directora del Banc de Línies cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona serà investida Doctora Honoris Causa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya el dijous, 7 de maig, al campus Manresa.

Serà la primera vegada que aquest campus acull un acte d’investidura i, també, la primera que una dona rebrà aquest reconeixement acadèmic per part de la UVic-UCC. Carlota Riera, directora de l’Escola Universitària de Ciències de la Salut del campus Manresa de la UVic-UCC, serà la madrina de la doctoranda, mentre que la professora i investigadora de la Facultat de Ciències i Tecnologia del Campus UVic, Malu Calle, en farà la laudatio.

Amb aquesta investidura, la UVic-UCC vol posar de relleu la trajectòria acadèmica i professional d’Anna Veiga. Veiga, que va ser proposada per l’Escola Universitària de Ciències de la Salut del campus Manresa per al reconeixement, és coneguda per ser la mare científica de la primera nena proveta a l’estat espanyol.

Veiga va néixer a Barcelona l’any 1962, es va llicenciar i doctorar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Senior Clinical Embryologist per la European Society for Human Reproduction and Embryology i especialista en Reproducció Humana i Embriologia Clínica per la Asociación para el Estudio de la Biología de la Reproducción.

En l’actualitat exerceix com a professora associada al departament de Ciències Experimentals de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra i dirigeix el Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i el Servei de Medicina de la Reproducció de l’Hospital Universitari Quirón-Dexeus.

L’acte d’investidura se celebrarà a la Sala d’Actes de la Fundació Universitària del Bages, a les 12 del mig dia.

Cinquè acte d’investidura de la UVic-UCC

Aquest serà el cinquè acte d’investidura de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Els quatre anteriors es van atorgar a Emili Teixidor, Valentí Fuster, Federico Mayor Zaragoza i Henry Chesbrough i es van celebrar al campus UVic de la institució universitària federada.

Switch to mobile version