Autor Societat
26 Abril 2015 a 18:00

Arriba el Teclat en Català per Sant Jordi

Es vol fomentar la llengua catalana

Keycat // Imatge cedida per Keycat

Keycat // Imatge cedida per Keycat

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, s’ha creat el Keycat, un teclat en català, per defensar fomentar la llengua catalana com a un idioma ofcial practicat per més d’onze milions de persones, promovent la seva normalització i garantint la presència de la llengua en àmbits institucionals, socials, educatius, culturals i empresarials.

La idea va sorgir de la provocació; els catalans disposem de dominis punt.cat, naveguem en català i tenim programari en la nostra llengua, però continuem escrivint amb un teclat que no representa la nostra llengua. Keycat, el primer teclat informàtic dedicat a la llengua catalana, porta un paquet que conté uns adhesius serigrafiats que representen els dígrafs “ny” i “l·l”. Els adhesius serveixen per customitzar els teclats que tenim a casa i sʼenganxen on actualment apareixen les tecles “ñ” i “< >”.

A lʼinterior del paquet, i de manera anecdòtica, hi ha una petita neula comestible amb la lletra “ñ” pintada, amb el missatge “menja-te-la”. També s’ha desenvolupat el programari www.keycat.cat, que instal·la el teclat per que la customització que li fem sigui real, és a dir, quan premem la tecla “ny” ens apareix una “ny”

La primera edició compta amb 1.714 unitats i anirà destinada als usuaris particulars i a les administracions, entitats i universitats, entre d’altres. El producte es pot adquirir a la botiga online de la web.

Switch to mobile version