Autor Economia
16 Abril 2015 a 09:00

Catalunya rebrà 211,7 MEUR per impulsar noves polítiques actives d’ocupació

Un 18% més que l’any passat

El secretari Aregio amb la directora del SOC abans de començar la reunió

El secretari Aregio amb la directora del SOC abans de començar la reunió // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Aquest any Catalunya rebrà 211.708.416,17  euros en concepte de polítiques actives d’ocupació. Aquesta és la xifra concretada el passat dilluns 13 d’abril pel govern de l’Estat durant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals, celebrada a Madrid.

La dotació pel 2015, valorada positivament pel secretari d’Ocupació i Relacions Laborals Joan Aregio, representa prop d’un 18% d’increment respecte a l’any passat. Aregio va destacar que “això constata que els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya han estat ben dissenyats i funcionen molt bé”. El secretari també va subratllar que enguany l’Estat ha vinculat la concessió de fons als resultats de les polítiques actives.

No obstant això, el secretari va lamentar que l’Estat mantingui bona part de la retallada de fons per a polítiques actives que aplica des del 2012. L’històric mostra com l’any 2011 Catalunya va rebre 453 milions per aquest concepte, mentre que al 2012 ja només en va rebre 198, i l’any següent 193, i al 2014 només 176 milions, als quals posteriorment s’hi van afegir els 3,5 milions dedicats a la col·laboració amb agències privades de col·locació.

Sigui com sigui, el secretari va felicitar que l’increment de fons de 2015 pugui servir per seguir impulsant polítiques actives adreçades a col·lectius més impactats per la crisi com ara els joves, els aturats de llarga durada i edat avançada i les persones en risc d’exclusió. “Seguir ajudant a qui més ho necessita ens permetrà que aquestes persones notin aquesta recuperació que a nivell macroeconòmic percebem des de fa uns mesos”, va concloure Joan Aregio.

Switch to mobile version