Autor Ensenyament
29 Abril 2015 a 12:00

El Fòrum d’Escoles Verdes d’Osona i el Ripollès es va celebrar ahir a Manlleu

Intercanvi d’experiències de professors i alumnes

Nens i nenes participants al Fòrum d'Escoles Verdes celebrat a Manlleu // Imatge cedida per l'Ajuntament ce Manlleu

Nens i nenes participants al Fòrum d’Escoles Verdes celebrat a Manlleu // Imatge cedida per l’Ajuntament ce Manlleu

Manlleu va acollir ahir, dilluns 28 d’abril, el Fòrum d’Escoles Verdes d’Osona i el Ripollès. La trobada territorial ha agrupat més d’un centenar persones procedents de 28 centres educatius que participen al programa d’escoles sostenibles i responsables amb la natura, les escoles verdes. Al fòrum hi van participat alumnes i professorat de centres educatius dels diversos cicles, des d’escoles bressol fins a instituts.

Del propi municipi de Manlleu hi van participat els cinc centres que formen part d’aquest programa: l’escola bressol Els Picarols, l’escola Pompeu Fabra, l’escola Quatre Vents, l‘Institut Antoni Pous i Argila i la Salle.

El fòrum va preveure diverses activitats i espais per a l’intercanvi d’experiències i es van fer simultàniament a dos espais, un per al professorat al Casal Cívic Frederica Montseny i un altre per l’alumnat a Museu del Ter.

El programa dirigit al professorat va incloure la conferència “L’entorn, espais d’aprenentatge i ambientalització curricular. Tres contextos tres situacions“, a càrrec de Miquel Sala, del Camp d’Aprenentatge del Bages. Al finalitzar, es va  continuar amb un treball per grups sobre l’ús d’espais propers per a l’aprenentatge.

Pel què fa a l’alumnat, van començar el matí esmorzant tots junts per continuar amb l’intercanvi d’experiències: la presentació d’un projecte de medi ambient per escola. Per finalitzar, van fer una activitat que va consistir en la construcció d’un hotel d’insectes, pensat per atraure insectes beneficiosos per l’entorn en general i per l’hort en particular,  que  cada grup es va endur al seu centre.

El fòrum de professors i alumnes va acabat amb un plenari a cadascun dels espais. L’acte de tancament va ser un dinar de germanor a l’Arborètum.

 

Switch to mobile version