Autor Cultura
21 Abril 2015 a 12:00

La Biblioteca Municipal de Manlleu acull una nova edició de l’Hora del Conte

Roc el Ruc serà el protagonista el proper 25 d’abril

hora del conte

Cartell de la propera edició de l’Hora del Conte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Manlleu

El proper dissabte 25 d’abril de 2015, a les 12 del migdia, l’Espai Bisbe Morgades de la Biblioteca Municipal de Manlleu (C. Baixa Cortada, 1, 1r) acollirà una nova edició de l’Hora del Conte, protagonitzada per Núria Crosas i Francesc Mas, de Front Àrtic, amb la narració acompanyada de titelles Roc el Ruc o el nen que va aprendre a llegir per fer feliços els seus amics.

En Roc es troba un llibre de tapes vermelles i creu que posseint-lo es farà savi, per això el comença a portar sempre amunt i avall sota el braç. Se sent orgullós i, a més, tothom el veu com el més llest de la colla. Així doncs, ningú torna a dir-li Roc el Ruc i tots acudeixen a ell per demanar-li consell. En Roc, encantat, en dispensa a tort i a dret. Però els seus consells, del tot erronis, faran caure, un rere l’altre, de calamitat en calamitat tots aquells qui l’han escoltat. Aquesta experiència hilarant també li servirà per prendre una sàvia decisió final.

El missatge d’aquest conte és tan clar com generós: llegir ens permet fer feliços els altres. Només ens cal fer l’esforç d’aprendre a llegir i obrir un llibre. El conte exposa tot un seguit de desastres i calamitats que causa un nen que no sap llegir però que, pel fet de passejar-se amb un llibre sota el braç, tothom creu que en sap.

Al conte hi apareixen altres conceptes: el valor de l’amistat, la importància de l’esforç per aconseguir ser millor i el valor del l’autenticitat. Roc el Ruc és una adaptació lliure del conte Petúnia de Roger Duvoisin.

Switch to mobile version