Autor Ensenyament
21 Abril 2015 a 11:00

La UVIC-UCC i la Fundació Víctor Grífols creen la primera Càtedra en Bioètica de Catalunya

La titular serà la doctora Victòria Camps i la directora la Núria Terribas

catedrabioetica

Imatge cedida per la UVIC-UCC

La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas han signat avui l’acord de creació la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols que s’instal·larà al campus de Vic de la Universitat. És tracta d’una iniciativa pionera ja que és la primera Càtedra de Bioètica del sistema universitari català amb una voluntat clara d’interacció. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, ha afirmat: “La vocació d’aquest nou centre de transferència de coneixement és establir interaccions qualitatives amb el conjunt del territori al servei de la seva societat”.

La càtedra tindrà com a titular la presidenta  de la Fundació Grífols o catedràtica de Filosofia Moral de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Dra. Victòria Camps, i com a directora la Sra. Núria Terribas que té una llarga trajectòria en el camp de la bioètica i que, actualment, exerceix com a directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. En l’acte de presentació, Núria Terribas, ha destacat la voluntat de col·laboració que tindrà la nova Càtedra ja que la bioètica permet aglutinar molt àmbits de coneixement en un mateix llenguatge. Per la seva banda, Victòria Camps, ha comentat que la millor manera per formar els professionals des d’una perspectiva bioètica és des de la Universitat.

Per últim, el comissionat del Patronat pels Estudis de Medicina a la UVic-UCC, Josep Arimany, ha manifestat: “Aquesta càtedra consolida el projecte de la Facultat de Medicina del qual rebrem notícies de Madrid abans de l’estiu”.

L’objectiu d’aquesta nova càtedra és generar i transferir coneixement sobre les àrees d’estudi de la bioètica i aprofundir en les qüestions ètiques  que constantment plantegen les ciències de la vida i de la salut però també en altres àmbits de coneixement de la universitat i el seu entorn. Una de les primeres activitats per promoure aquest projecte serà la conferencia que farà la directora de la Càtedra, Núria Terribas, el proper 12 de maig a la UVic, amb motiu de la Diada d’Infermeria organitzada per la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar i la delegació d’Osona del Col·legi d’Infermeria de Barcelona.

Amb l’aprovació d’aquesta càtedra es consolida un centre de coneixement que vol crear un referent científic i social des de la Catalunya Central amb projecció a tota la societat. Amb aquesta incorporació la UVIC-UCC compta amb 9 càtedres en diversos àmbits del coneixement, cinc de les quals implantades a partir del curs 2013-2014.

Switch to mobile version