Autor Societat
23 Abril 2015 a 11:00

L’Obra Social “la Caixa” signa un acord estratègic amb Amics de la Gent Gran

Més suport a la gent gran

Marc Simón, director de l’Àrea Social de l’Obra Social “la Caixa”, i Francesc Patricio, president d’Amics de la Gent Gran durant la signatura del conveni

Marc Simón, director de l’Àrea Social de l’Obra Social “la Caixa”, i Francesc Patricio, president d’Amics de la Gent Gran durant la signatura del conveni // Imatge cedida per l’Obra Social “la Caixa”

El passat dimarts 21 d’abril l’Obra Social “la Caixa” i Amics de la Gent Gran van signar un acord de col·laboració amb l’objectiu de sumar esforços per donar una resposta conjunta i més efectiva a la vulnerabilitat de les persones grans.

Aquest és un acord estratègic amb vigència per a dos anys, en el qual ambdues entitats es comprometen amb la missió d’ajudar les persones grans en situació de fragilitat, amb especial atenció a les persones grans en situació de soledat no desitjada.

A Catalunya, el 17% de la població és major de 65 anys, i segons el Pla estratègic de Serveis Socials de Catalunya, actualment hi ha 254.000 persones més grans de 65 anys que viuen soles. Unes xifres que han augmentat de manera sostinguda durant les darreres dècades.

Amb aquest conveni, l’Obra Social “la Caixa” es compromet a donar suport al desenvolupament territorial d’Amics de la Gent Gran a noves poblacions de Catalunya. Aquest és un dels objectius principals de l’entitat durant aquest 2015, consolidar la seva acció social i sensibilitzadora a sis noves ciutats i territoris: Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Osona, Reus, Sabadell i Sant Cugat del Vallès; i confirmar tres noves delegacions.

D’altra banda, les dues entitats es comprometen també a impulsar campanyes de sensibilització, sobre el fenomen de la soledat no volguda en les persones grans arreu de Catalunya, i a sumar actuacions i recursos per abordar aquestes situacions ja sigui a través de les accions de formació a voluntaris i acompanyament a les persones grans impulsades per la Fundació Amics de la Gent Gran, com a través del programa “Sense acompanyants”, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la finalitat d’abordar les situacions de soledat promovent la creació d’un treball en xarxa entre l’administració i les diferents entitats del territori.

De la mateixa manera, l’acord permet promoure que els centres de gent gran de l’Obra Social “la Caixa” – EspaiCaixa – esdevinguin agents comunitaris atents a la realitat del seu entorn, i puguin facilitar la creació de xarxa de suport social i de relació entre persones.

Aquesta col·laboració també permetrà donar suport als Dinars de Nadal solidaris que l’entitat Amics de la Gent Gran organitza a totes les ciutats de Catalunya on estan actius, amb la participació de més de 1.000 persones, entre persones grans i els voluntaris que les acompanyen durant tot l’any.

El conveni també inclou la col·laboració en el programa “Primer les persones: cuidar com ens agradaria que ens cuidessin”, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de promoure el bon tracte a les persones grans, i en relació a la Diada de Sant Jordi, la col·laboració amb la campanya de sensibilització i captació de fons més important per la Fundació Amics de la Gent Gran: “Roses Contra l’Oblit”.

En aquest sentit, l’Obra Social “la Caixa” ha realitzat una donació de 900 llibres per a tots els voluntaris d’Amics de la Gent Gran, i ha obert la participació del seu voluntariat en la mateixa. Els 25.000 exemplars de roses solidaries, elaborades pel projecte Formació i Inserció Laboral de la Fundació Pere Manel, es porten juntament amb un llibre a les persones grans que ja acompanya Amics de la Gent Gran durant tot l’any a les 11 ciutats i territoris catalans on desenvolupa la seva acció social, essent Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Osona, Reus, Sabadell i Sant Cugat del Vallès les ciutats on aquesta acció solidària es farà per primera vegada.

A més, diversos alumnes de 6 escoles de Barcelona, Badalona, Vilanova i la Geltrú, i Cambrils regalaran roses a persones grans que viuen en residències; i desenes de treballadors d’empreses col·laboradores també hi participaran. D’aquesta manera, demà quasi 1.500 persones grans de 19 residències rebran una rosa i companyia.

L’Obra Social “la Caixa”, sota la presidència d’Isidre Fainé, i la direcció general de Jaume Giró, és la primera fundació privada d’Espanya, i destina el 67,1% del seu pressupost a programes socials entre els quals destaca el seu programa més emblemàtic i històric d’atenció a la Gent Gran.

Switch to mobile version