Autor Política
23 Abril 2015 a 12:00

Nil Puigvila: “Hem fet una oposició que ha estat l’alternativa a les polítiques tradicionals”

Entrevista a Nil Puigvila (CUP)

Nil Puigvila // Foto: Joan Murcia

Nil Puigvila // Foto: Joan Murcia

Entrevistem a Nil Puigvila, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Vic.

Com et definiries com a persona?

Una persona molt activista, sempre he estat molt implicat en el teixit social. El fet d’haver fer política institucional durant els darrers anys ha estat una conseqüència dels moviments populars en els que he estat i en els que segueixo estant. No ha estat mai ni serà un objectiu personal fer carrera política, és una responsabilitat que vaig acceptar en el seu moment, amb totes les conseqüències, n’he après molt i estic molt content d’aquesta experiència, però com sempre, a la CUP, amb un peu al carrer, que és on es fa la política de veritat.

Què t’agrada fer en el teu temps lliure?

Jo, realment, la política la faig en el meu temps lliure, en realitat és una mena de hobbie. La política és la nostra relació amb la societat. A banda d’això, m’agrada caminar, sortir una mica amb els meus amics a fer el boig; però gran part del meu temps la dedico a l’activisme, en les èpoques que no treballo, perquè tinc una vida laboral bastant precària.

Quins estudis i feina tens?

Vaig estudiar Sociologia l’any 2009. A nivell laboral, bastant precari, en els darrers anys he fet de socorrista aquàtic, vaig treballar de dinamitzador comunitari a l’Ajuntament de Vic, en el darrer any i mig vaig impulsar un projecte de taberna social amb quatre companys més, un model de cooperativa que a més de ser un bar és un centre de cohesió del teixit associatiu i el moviment popular.

Com valores aquesta darrera legislatura?

D’entrada, per fi hi ha hagut oposició a l’Ajuntament de Vic, perquè abans era una bassa d’oli. S’ha fet una oposició que ha representat una alternativa a les polítiques tradicionals. Fins i tot hi havia moments en què alguns altres regidors ens renyaven perquè demanàvem més transparència als pressupostos personals, o a algunes despeses de l’alcalde: hi havia molta indignació cap a la CUP, per estar revoltant massa un ple que sempre havia estat tranquil.

Quina és la teva opinió sobre el 9 de novembre i el dret a decidir?

En 9 de novembre el vam viure amb molta il·lusió, però amb molt escepticisme, en alguns moments. Perquè hem vist com les elits catalanes han entramat el procés per tal d’allargar-lo el màxim possible, per quan es culmini, que ha de ser la independència del nostre poble, es trobaran sense bandera amb la què tapar-se. Encara que fos en forma de procés participatiu, és cert que es va exercir la desobediència, que és el que reclamava la CUP. El nostre objectiu és la independència, no anar tots units. Després del 9N no ha passat res més, a banda de picabaralles entre partits.

Quin és l’estat de la CUP a nivell de Vic, i d’Osona?

A Vic hem fet una aposta municipalista important, que ens diem Capgirem Vic perquè anem amb el Procés Constituent i amb l’Assemblea Oberta; va ser una aposta de fa un any, que vam començar a plantejar una candidatura independentista i rupturista, clarament d’esquerres; i hem crescut molt en persones. Dins de Capgirem Vic hi ha cada cop més persones que no són militants de la CUP ni del PC. A nivell d’Osona, hem crescut en nombre de candidatures, en alguns pobles amb possibilitats d’entrar amb molta força. I no són assemblees que neixin ara per les eleccions, sinó que duen quatre anys treballant.

Switch to mobile version