Autor Societat
18 Abril 2015 a 16:00

Prats de Lluçanès canvia la il·luminació a l’Ajuntament Vell

Es vol contribuir a l’estalvi econòmic

Ajuntament Vell de Prats de Lluçanès // Imatge cedida per l'Ajuntament de Prats de Lluçanès

Ajuntament Vell de Prats de Lluçanès // Imatge cedida per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès

Prats de Lluçanès iniciarà la setmana que ve els canvis de la il·luminació de les instal·lacions municipals ubicades als baixos de l’Ajuntament Vell, on s’ubiquen les oficines municipals de Serveis Socials, les oficines del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) i el Centre de dia-Espai Social.

L’actuació tindrà un cost total de 3.500 euros, dels que la Diputació de Barcelona n’assumirà tota la despesa, i permetrà estalviar la meitat de watts consumits fins ara seguint amb la política d’estalvi energètic i respecte pel medi ambient portada a terme pel consistori. D’aquesta manera, es passarà de consumir 21.404 watts a gastar-ne només 9.280.

Josep Cruells, regidor d’Urbanisme i Obres, va explicar que els fluorescents es substituiran per llums LED amb temperatura de color 4.000K. A més, s’instal·larà una fotocèl·lula crepuscular per controlar la llum solar que entri a les instal·lacions, evitant que els llums s’encenguin si hi ha llum exterior. A més, s’implementarà un rellotge horari digital amb dos controls per a les bombes d’aigua i la caldera que suposaran també una reducció en la despesa energètica, contribuint a l’estalvi econòmic.

Respecte a la resta d’actuacions municipals, aquesta setmana també s’ha finalitzat la segona fase de les obres del Pavelló Municipal d’Esports en què s’ha renovat la claraboia de la instal·lació per tal d’evitar goteres i augmentar l’entrada de llum natural al recinte.Totes les actuacions estan liderades per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès amb la col·laboració de l’Agència d’Energia del Consell Comarcal d’Osona.

Switch to mobile version